TABARAC: CRED CA LA CUP S-A TERMINAT VERIFICAREA FACTURILOR, DAR S-AU DEPISTAT MULTE BUBE SI DE ACEEA NU SA DA PUBLICITATII REZULTATUL ACESTOR VERIFICARI

Consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) este convins ca angajatii Companiei de Utilitati Publice (CUP) Dunarea Braila au terminat verificarea facturilor care includeau taxa pe apa de ploaie, ce au fost emise in ultimii 3 ani, pentru a depista care dintre acestea sunt eronate si care nu.

Tabarac spune ca “este ferm convins ca acolo s-au depistat multe bube” si ca nici conducerea CUP (care este PSD-ista) si nici primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), nu vor sa dea publicitatii rezultatele verificarii, fiindca s-au gresit foarte multe facturi si impactul ar fi foarte negativ in randul populatiei, la nivel de imagine.

Liberalul nu crede nici in declaratiile facute in urma cu cateva luni de edil, cum ca facturile gresite in minus si facturile gresite in plus s-ar compensa, ca sume, astfel incat CUP Dunarea nu ar fi afectata financiar daca s-ar regla aceste erori. Consilierul municipal crede ca de fapt, se “da peste cap tare de tot balanta aceasta incasari – cheltuieli, cat avem de incasat de la cetetani versus cat avem de dat. Sa ma ierte Dumnezeu, daca nu esti in stare in jumatate de an, cu tot sistemul informatic, sa faci o verificare, atunci cum reusesc ei sa monteze apometre inteligente la tot orasul?! Cum spun ei ca mai au putin si termina de montat atatea apometre inteligente, in tot orasul, cand acolo e munca… luat echipa de muncitori, gasit omul acasa, montat, demontat, pus…  Adica pe-alea poti sa le termini, dar cand e munca de birou, cu date si cifre concrete, mai avem de asteptat?!”.

Amintim ca potrivit primarului Dragomir, in perioada 1 februarie – 29 martie (adica doar 2 luni) la CUP s-au verificat facturile pentru 12.000 de clienti, din totalul celor 13.831 de clienti care platesc taxa pe apa de ploaie. La finele lunii martie mai erau de verificat 1.831 clienti si din 1 aprilie si pana in prezent (adica peste 5 luni), din ce ni se spune oficial,  nu s-ar fi reusit finalizarea acestor verificari.

Dragomir a admis insa pentru MD Press ca este de presupus ca vor fi gasite mii de facturi calculate gresit de catre cei de la CUP Dunarea, fiindca au folosit o formula care nu mai era valabila de ani de zile.