TABARAC: CUP DUNAREA OBLIGA CLIENTII RESTANTIERI SA PLATEASCA INTAI PENALITATILE, CEEA CE ESTE UN ABUZ

Consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) sustine ca angajatii CUP Dunarea fac un abuz, obligand asociatiile de proprietari sa-si plateasca intai penalitatile la datoriile pe care le inregistreaza din vechi si abia apoi sa plateasca baza acelor facturi la care se calculeaza penalitati. Tabarac spune ca legal al fi ca acestor clienti sa li se permita sa platasca intai baza, astfel incat sa nu mai acumuleze penalitati, insa CUP le refuza acest drept, iar asociatiile platesc intr-una penalitati, in timp ce la datoria de baza li se calculeaza noi penalitati.

Consilierul liberal a declarat ca a insotit personal la sediul CUP Dunarea reprezentanta unei asociatii de proprietari careia i s-a spus ca trebuie sa  plateasca intai penalitatile: “Ne-am lovit inca de la casieri de acest refuz, <<Nu putem>>, <<Nu stim>>, <<Nu am incotro, asa e facut programul, noi nu avem ce sa facem>>.

In Codul fiscal si in Codul de procedura fiscala este mentionat foarte clar ca principal se achita baza unei facturi si dupa aceea penalitatile. Pentru ca pana la urma tu, ca si companie de utilitate publica, doresti sa incasezi serviciul tau, nu esti o banca, sa traiesti din dobanzi”.

Liberalul considera ca acesta este un caz clar de abuz al CUP, in conditiile in care li se impune clientilor plata in ordinea urmatoare: penalitati, sold restant si apoi factura curenta: “Nu este corect. Chestia asta pentru mine starneste multe probleme si ar trebui acolo un nou control legat de toate problemele pe care le are CUP Dunarea”.

Precizam ca directorul economic al CUP Dunarea, Ionel Avram, ne declara in urma cu cateva zile ca legea prevede ca in cazul existentei unor unor facturi restante, trebuie achitate intai datoriile si apoi factura curenta.