TABARAC: DACA NU POATE TINE GRADINA ZOO DIN VENITURI PROPRII, SA TRANSFORMAM ADMINISTRATIA PIETELOR IN DIRECTIE, IN SUBORDINEA PRIMARIEI

Consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) este de parere ca ar trebui luata in calcul varianta ca Administratia Pietelor si Targurilor (APT) SA Braila sa fie transformata din societate comerciala, in directie din subordinea Primariei. Tabarac a facut aceasta sugestie astazi, in plenul CLM, in conditiile in care SC APT SA a inregistrat in ultimii ani pierderi care au crescut de la 600.000 lei, la peste 800.000 lei, din activitatea desfasurata la Gradina Zoologica.

Ca atare, consilierul liberal este de parere ca daca SC APT nu reuseste sa desfasoare o activitate profitabila, decat sa fie subventionata an de an cu bani din bugetul local, mai bine sa devina directie a Municipalitatii: “Nu consider ca este corect ca pentru a eficientiza o societate care se apropie de faliment, sa venim sa aducem  de la bugetul local in fiecare an bani, pentru a asigura eficientizarea activitatii desfasurate. Daca nu se mai poate sustine din punct de vedere financiar aceasta societate si nu are capacitatea necesara, sa o transformam din societate in directie, daca tot venim cu bani de la bugetul  local, pentru a o eficientiza.

Nu cred ca este corect, pentru ca dupa ce primeste aceste subventii, ne trezim ca vom indeplini niste indicatori de performanta. O societate privata care nu este capabila sa desfasoare o activitate profitabila nu vine la bugetul local, ca sa ceara ajutor. Nu este buna, se inchide. Asa ca daca nu este in stare aceasta societate sa mentina Gradina Zologica prin venituri proprii, sa transformam Administratia Pietelor si Targurilor in directie in subordinea Primariei si atunci poate fi subventionata”.