TABARAC, DESPRE DRAGOMIR: ARE AMBITII PERSONALE, AMBITII DE A FACE DE UNUL SINGUR TOT SI A SE CONSIDERA ATOTSTIUTOR

Consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) este de parere ca primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), nu are o viziune coerenta si realista cu privire la modernizarea parcului de masini al firmei de transport public de calatori “Braicar”, iar  acest lucru are consecinte vizibile, dintre cele mai neplacute. In acest sens, Tabarac s-a referit, printre altele, la faptul ca recent, un autobuz  in care erau calatori a pierdut o roata din mers, precum si la incidentul de zilele trecute, cand unui alt autobuz i s-au deschis usile si un calator a cazut din mers.

Liberalul a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca edilul s-a laudat de fiecare data cand s-a mai cumparat cate un lot de autobuze pentru “Braicar”, dar nu a suflat niciodata o vorba despre problemele pe care le au vechile autobuze si nici despre defectiunile unora dintre noile masini: “A facut aceste achizitii de mijloace de transport si le-a etalat in fata Primariei, ca au rezolvat problema cu autobuze noi… Nu este rezolvata! Si s-a vazut de-a lungul timpului. Noi am cumparat ce e mai ieftin, pe principiul <<lasa ca am cumparat mai multe si am rezolvat o problema!>>. Nu am rezolvat-o. Autobaza <<Braicar>>  este plina de autobuze noi, inclusiv de cele din ultimul lot de achizitii, pentru ca au probleme. Lucrurile astea au fost facute heirupist, netinand cont de niciun amendament de-al nostru (al consilierilor municipali liberali – n.r.).

Nu pot sa cred ca domnul primar nu vede si nu stie de situatia de la <<Braicar>>, lucruri pe care noi le-am semnalat inca de anul trecut, cand personal am fost acolo, cand a fost momentul grevei si nu am stiut pana la acel moment cat de grava este situatia la <<Braicar>> cu ceea ce inseamna revizor tehnic. Domnul primar le-a dat o garantie verbal angajatilor de la <<Braicar>> ca vor rezolva aceasta problema.

In prezent nu exista revizor tehnic, pentru ca nimeni nu-si asuma calitatea acestor autobuze noi – pentru ca tot oamenii de acolo spun ca roata care a sarit recent de la un autobuz era de la un autobuz <<vechi>> de un an de zile”.

Liberalul a mai comentat ca autobuzele de capacitate mica sunt suprasolicitate la orele de varf si ca atare, se uzeaza mai repede, pentru ca acestea lucreaza peste parametrii pentru care au fost proiectate – si asta se intampla pentru ca masinile respective au fost cumparate fara a se tine cont de ceea ce era cu adevarat necesar firmei “Braicar”, in materie de parc auto. Si pentru acest lucru, Adrian Tabarac il considera responsabil pe primarul Dragomir: “Astea sunt tot ambitii personale, ambitii de a face de unul singur tot si a te considera atotstiutor. Noi nu detinem adevarul absolut, nu spunem ca avem o solutie 100% corecta, ca nu poate fi ajustata; dar macar vedem realitatea”.