TABARAC: DRAGOMIR SE LAUDA CU PROIECT CARE I-A FOST SERVIT DE LA MINISTERUL DEZVOLTARII, CA SA CUMPERE AUTOBUZE ELECTRICE SI TRAMVAIE

Consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) sustine ca primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), se lauda cu proiectul privind achizitionarea unor autobuze electrice noi, a unor tramvaie si a unor statii de incarcare, in contextul in care nici edilul si nici Municipalitatea n-au vreun merit in redactarea proiectului respectiv. Mai exact, Tabarac declara ca proiectul  a fost redactat in intregime la Ministerul Dezvoltarii si i-a fost servit de la minister, impreuna cu toata documentatia aferenta, iar primarul n-a trebuit decat sa semneze si dupa aceea, sa se laude ca o sa cumpere noi mijloace de transport.

In plus, consilierul PNL aminteste ca propunerea de a se achizitiona autobuze electrice a fost facuta prima oara de liberali, iar atunci, Dragomir a refuzat, pe motiv ca acestea sunt foarte scumpe: “Singurul merit al domnului primar pentru faptul ca Braila sa aiba autobuze electrice este acela ca a semnat un proiect gata venit de la Ministerul Dezvoltarii, pentru Braila. Dumnealui a tot invocat faptul ca atunci a putut, fiind data o Ordonanta de Urgenta. Ordonanta de Urgenta era in dezbatere cu mult inainte si noi, ca un preambul, tocmai asta am spus. Ordonanta de Urgenta era chiar de anul trecut intr-o dezbatere, urma sa se poata face achizitia acestui tip de autobuze. Iar dumnealui se lauda ca a venit cu un proiect si ca in 20 de zile – de la sfarsitul lunii iunie, cand a intrat Ordonanta in vigoare, pana in luna iulie -, Primaria a pus <<la gata>> proiectul de achizitionare a acestor autobuze. Domnului primar i-a fost pus de la Bucuresti: <<Ia un proiect, semneaza-l si bucura-te si tu de o investitie, ca nu esti in stare sa-l faci, ca n-ai cum sa-l aprobi!>> si dupa aceea iesim in presa si ne laudam ca am gandit si am facut un mare lucru. Totul este asa, pompieristic facut, am luat niste autobuze si niste tramvaie…

E o chestie care poate parea de finete, dar nu este niciun merit, o gandire si o strategie, o viziune a domnului primar, ci inclusiv forma de hotarare de Consiliu Local este venita de la Ministerul Dezvoltarii; doar trebuia semnat”.

Amintim ca este vorba despre un proiect in valoare de 26.900.000 EURO , cu care se vor achizitiona 10 tramvaie noi, 11 autobuze electrice noi – capacitate medie, 11 statii de incarcare lenta, 3 statii de incarcare rapida. 98% din valoarea proiectului (respectiv 26.362.000 euro) reprezinta finantarea din fonduri europene, iar Primaria municipiului va acoperi doar 2% din valoarea totala (538.000 euro).