TABARAC: “NOILE AUTOBUZE S-AU STRICAT CAND LI S-AU MONTAT ECHIPAMENTELE NECESARE PENTRU FOLOSIREA CARDURILOR DE CALATORIE”; SANDULESCU: “NU S-A STRICAT NICIUN AUTOBUZ”

Consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) sustine ca investitiile legate de achizitionarea de autobuze noi pentru firma de transport public de calatori “Braicar” au fost facute “fara cap”, iar asta s-a vazut si in modul in care s-a implementat noul sistem de taxare, pe baza cardurilor de calatorie. Mai concret, Tabarac a declarat astazi ca in contextul in care Municipalitatea a decis sa introduca acest sistem modern de taxare si unele dintre autobuzele achizitionate recent au montate din fabrica echipamentele necesare folosirii cardurilor, ultimul lot de masini cumparate nu avea echipamente montate din fabrica, asa ca acestea s-au instalat ulterior. Potrivit liberalului, montarea noilor computere de bord a facut sa se defecteze autobuzele respective si acestea ar fi acum in autobaza, fiindca nu pot fi folosite.

In opinia lui Tabarac, primarul si conducerea “Braicar“ incearca sa ascunda unele “situatii foarte grave” si sa “bage gunoiul sub pres”, pentru a masca “incompetenta si iresponsabilitatea” de la firma amintita: “Fac apel inca o data, poate domnul primar intelege ca noi nu incercam sa cautam nod in papura; toata lumea se loveste de problemele astea si incercam doar sa facem administratia PSD sa inteleaga ca nu trebuie sa mai fie atat de inchisa.

Ca sa intelegeti ce inseamna investitii facute fara cap: stiti ca a fost acest sistem cu cartele de calatorie; pe un lot de autobuze au venit direct montate din fabrica aceste sisteme si functioneaza, iar pe ultimul lot nu au mai venit montate direct din fabrica si au fost puse in Romania de catre firma responsabila – or fi fost puse si la <<Braicar>> -, dar bordul unui autobuz care a fost facut la noi in tara cu acest sistem de carduri arata ca un pom de Craciun, e plin de becuri aprinse, sunt niste scurtcircuite pe acolo… Ultimul lot de autobuze, cu sistemele acestea montate in tara, stau in autobaza <<Braicar>>. Adica am achizitionat un sistem, dar nu putem sa-l implementam, ca au stricat autobuzele. Nu au facut legaturile cum trebuie. E o informatie pe care o am tot de la oamenii de acolo, de la <<Braicar>>, care se plang ca ar vrea sa circule cu autobuzele noi si nu pot”.

Precizam ca in ultimele saptamani, mai multi ziaristi au primit informatii de la surse din “Braicar”, cu privire la faptul ca ar fi aparut defectiuni la unele dintre autobuzele la care s-au montat la Braila noile computere de bord si validatoare.

Contactat telefonic, directorul Cornel Sandulescu ne-a declarat astazi ca nici la ultimul lot de autobuze si nici la vreun alt autobuz al “Braicar” nu au aparut  defectiuni ca urmare a montarii echipamentelor respective.