TABARAC: PNL BRĂILA – FOCAR DE COVID-19! PREȘEDINTELE BOBOC PUNE ÎN PERICOL VIAȚA ȘI SĂNĂTATEA MEMBRILOR DE PARTID IMPLICAȚI ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ

Candidatul indepedendent Adrian Tabarac (fost liberal) acuză conducerea organizației PNL Brăila de iresponsabilitate și de faptul că pune în pericol sănătatea membrilor PNL, prin modul în care a tratat situația unor persoane de la secretariatul PNL care prezentau simptome de boală.

Tabarac a transmis un comunicat de presă în care susține că PNL Brăila este „focar de Covid-19”, afirmând că „iresponsabilitatea președintelui interimar Boboc a depășit orice limită”: „Mai mulți colegi din PNL mi-au transmis că, în ciuda simptomelor pe care le manifestau oamenii din secretariatul partidului, conducerea(Boboc) le-a cerut să vină în continuare la serviciu, fapt care a dus la intrarea în contact a acestora cu mai mulți membri de partid în contextul campaniei electorale. Toate actele, materialele și documentele au trecut prin mâna celor din secretariat, aceștia fiind contactați direcți cu Președintele interimar, candidații de la Senat și Camera Deputaților, care ocupă locurile 1 si 2 pe liste, precum și cu mulți alți colegi, unii dintre ei cu diferite afecțiuni cronice.

La ședințele de campanie din biroul lui Boboc, niciun fumător nu poartă mască, chestiune știută de toți membrii. PNL Brăila, prin acțiunile Președintelui interimar Cătălin Boboc, pune în pericol viața și sănătatea tuturor membrilor de partid implicați în campania electorală. În această situație, toți cei care au intrat în contact cu persoanele din secretariatul partidului trebuie să intre în izolare pentru a nu exista riscul să transmită virusul către alți oameni.

Îi cer domnului Președinte interimar Cătălin Boboc să dea dovadă de responsabilitate și să își asume greșeala pe care a făcut-o atunci când i-a chemat pe acești oameni să vină la sediul partidului în continuare. Deja colegii care m-au anunțat se tem de faptul că Boboc încearcă să mușamalizeze această situație comunicându-le tuturor că cei 2 colegi din secretariat ar fi doar contacți și nu purtători ai coronavirusului.

Cătălin Boboc, președintele interimar al partidului, este responsabil pentru faptul că a pus în pericol viața și sănătatea membrilor de partid și a familiilor acestora, pe cele ale colaboratorilor, a tuturor oamenilor cu care s-a intrat în contact, în tot județul Brăila, în timpul campaniei electorale.

Declarația mea de presă este un semnal de alarmă adresat instituțiilor statului de a acționa și de a nu acoperi această nouă dovadă de incompetență, rea credință și iresponsabilitate a găștii care a capturat filial brăileană a PNL.

Feriți-vă de conducerea PNL Brăila! Vă pune, la propriu, viața în pericol!”.

Amintim că Tabarac, care a fost președinte al Organizației Municipale PNL Brăila, a ales să candideze ca independent la Camera Deputaților, nemulțumit fiind de modul în care au fost desemnați candidații liberali la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Din partea PNL Brăila ne-a transmis, că de fapt, nu este vorba despre cazuri confirmate cu COVID-19, ci „este vorba despre o singura persoana- contact cu un pozitiv, care a primit recomandarea să rămână în izolare la domiciliu”.