TABARAC: PRIMARUL NU MAI VREA SA ELIMINE TAXA PE APA DE PLOAIE, DESI LEGEA II PERMITE ACEST LUCRU. ASTA E IPOCRIZIE!

Consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) il acuza pe primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), de ipocrizie, in legatura cu subiectul taxei pe apa de ploaie. Tabarac ii reproseaza edilului ca „merge pe principiul <<Spun ca ei si fac ca mine>>”, pentru ca a declarat ca imediat ce va intra in vigoare legea care permite Consiliului Local eliminarea taxei amintite, va initia un proiect de hotarare in acest sens, iar acum, cand legea este in vigoare, s-a razgandit.

Liberalii au fost dezamagiti ca la cea mai recenta sedinta CLM, la finele lunii august, Dragomir nu a introdus pe ordinea de zi un proiect pe tema eliminarii taxei pe apa de ploaie si sustin ca vor initia ei unul, in septembrie, fiindca in opinia lor, acum, PSD-istii nu mai au niciun motiv ca sa refuze: “Stiti foarte bine ca primarul Dragomir a tot spus ca va fi initiatorul, cu prima ocazie, atunci cand legislatia ii va permite sa elimine aceasta taxa, va face un proiect de hotarare. Am asteptat pana in ceasul al 12-lea si am crezut ca nu va fi o ipocrizie, doar un lucru spus, ci va fi si unul facut. Iata ca dupa ce aceasta lege a intrat in vigoare, ne-am trezit ca nu a dorit sa elimite taxa pe apa de ploaie. Nu este nicio problema, in luna septembrie vom initia noi un proiect, insa am vrut sa vedem pana unde poate duce aceasta ipocrizie in a spune una public, ca-ti doresti cu tarie sa elimini aceasta taxa pe care tu insuti, ca edil al orasului, o consideri nefireasca, si cand poti si ai toate parghiile necesare, sa nu mai doresti acest lucru.

In 2016, fata de 2015, valoarea taxei pe apa de ploaie pe care a platit-o Primaria municipiului Braila a crescut – bag de seama ca din 2015 pana in prezent au fost anii din ce in ce mai ploiosi. Eu nu stiu in istoria recenta sa fi fost asa ani foarte ploiosi, musonici, ca sa rezulte de undeva aceasta marire a incasarilor pe taxa pe apa de ploaie. Ne putem gandi ca a fost ceva dorit si lasat, pentru ca stim cu totii, la CUP Dunarea e o pepiniera PSD, unde nu te poti angaja si nu poti emite pretentii daca nu ai carnet de partid – si tocmai in acest loc lasam ca cetatenii sa fie <<cotizanti>> la aceasta pusculita fara fund a PSD”.

Amintim ca dupa intrarea in vigoare a noii legislatii in domeniu,  care permite consiliilor locale sa scuteasca populatia de la plata taxei pe apa pluviala, suma respectiva urmand sa fie platita de la bugetul local, s-a constatat ca in actul normativ s-au facut si alte modificari, ce ar impovara bugetul. Mai exact, este vorba despre o serie de ajutoare sociale care, potrivit edilului, nu pot fi suportate de bugetul Municipalitatii, asa cum a fost el conceput si aprobat pe anul in curs. Edilul sef a declarat ca va aplica noua legislatie daca Parlamentul mai aproba un act normativ, prin care i se aloca si banii necesari acoperirii tuturor acestor cheltuieli.