TABARAC: PSD SI DRAGOMIR AU GESTIONAT IRESPONSABIL SITUATIA DE LA “BRAICAR” SI AR TREBUI SA-SI ASUME MANAGEMENTUL PROST, INDOLENTA SI INCOMPETENTA DIN FIRMA AMINTITA

Consilierul municipal brailean Adrian Tabarac (PNL)  este de parere ca incidentul de zilele trecute, cand unui autobuz i s-au deschis usile in mers, iar un calator a cazut din masina, reprezinta inca o dovada a faptului ca siguranta calatorilor nu este o prioritate pentru conducerea firmei „Braicar”. Tabarac aminteste intr-un comunicat dat publicitatii ca in trecut, consilierii liberali au semnalat in mai multe randuri faptul ca unele dintre autobuzele care intra pe traseu au probleme tehnice serioase.

Liberalul este insa nemultumit nu numai de „indolenta” directorului “Braicar”, Cornel Sandulescu, ci si de faptul ca acesta a dat vina pe sofer in cazul incidentului amintit, desi angajatul acuzat declara ca este vorba despre o defectiune tehnica a autobuzului, ce a fost semnalata de luni de zile celor care se ocupa de parcul auto.

Mai mult, Tabarac sustine ca primarul Marian Dragomir (PSD) are si el partea sa de responsabilitate, dat fiind ca a ignorat sistematic semnalele de alarma trase de alesii liberali, dar si de angajatii “Braicar”: “Starea dezastruoasa a parcului auto de la Braicar, care pune in pericol siguranta calatorilor, dar si pe cea a traficului, a fost semnalata de mai multa vreme de consilierii locali ai Partidului National Liberal, dar administratia PSD a refuzat sa recunoasca situatia reala. Cazul recent al braileanului care a cazut din autobuz dupa ce usile s-au deschis, aduce din nou in atentia opiniei publice faptul ca parcul auto invechit este un real pericol, in ciuda declaratiilor lipsite de realism ale conducerii Braicar si ale primarului Marian Dragomir.

Este mai bine de un an de cand semnalam ceea ce se intampla la societatea de transport public: starea tehnica a autobuzelor si tramvaielor este jalnica, Braicar nu are un revizor tehnic care sa verifice cum pleaca acestea pe traseu. Atelierul mecanic are schema de personal subdimensionata fata de numarul de masini existente, iar in lipsa unui revizor tehnic, nimeni nu isi asuma raspunderea, nimeni nu semneaza pentru starea masinilor. Soferii sunt obligati, practic, sa isi ia aceasta imensa responsabilitate, pentru un parc auto care a inceput sa faca victime.

De altfel, in vara anului trecut, angajatii <<Braicar>> au intrat in greva si pe langa revendicarile salariale, au reclamat si starea critica a masinilor pe care le conduc, un adevarat pericol pentru drumurile publice, dar si pentru calatori. Ei au invocat inclusiv calitatea indoielnica a autobuzelor nou cumparate, care au intrat in revizii si reparatii mai devreme decat ar fi fost cazul. De partea cealalta, primarul Marian Dragomir s-a laudat in mai multe randuri cu investitia facuta in parcul de la <<Braicar>>.

Semnalele noastre de alarma au fost ignorate, primarul Dragomir si intreaga administratie PSD a tot spus ca aceasta investitie rezolva problemele. Nu este deloc asa, masinile cumparate nu fac decat sa le inlocuiasca pe cele care devin chiar inutilizabile, nu completeaza nicidecum numarul de masini care ies pe traseu. Iar masinile noi sunt atat de proaste incat, sa nu uitam, acum ceva vreme, unui autobuz nou i-a zburat o roata, in timp ce era plin de calatori.

Acum, dupa acest incident, directorul <<Braicar>>, Cornel Sandulescu, incearca sa acrediteze ideea ca soferul ar fi vinovat pentru ceea ce s-a intamplat. Au gasit cei de la PSD un <<Acar Paun>> care sa ii acopere. Responsabilitatea nu este a soferului, ci a domnilor de la PSD, in frunte cu Marian Dragomir, care au gestionat iresponsabil situatia de la <<Braicar>> si care ar trebui sa-si asume acum faptul ca managementul prost, indolenta si incompetenta lor fac victime printre braileni”.