TABARAC: PSD SI PRIMARUL DRAGOMIR CONTINUA SA CHELTUIASCA BANUL PUBLIC APROAPE IN DISPRET FATA DE NEVOILE BRAILENILOR

Consilierii municipali PNL sustin ca modul in care se cheltuiesc banii publici in Braila este unul ineficient, care nu duce la dezvoltarea comunitatii. Liberalii sunt nemultumiti de unele dintre hotararile aprobate la cea mai recenta sedinta a Consiliului Local Municipal Braila, cu privire la rectificarea bugetelor unor institutii aflate in subordinea CLM si acuza faptul ca “administratia locala PSD si primarul Marian Dragomir inteleg sa directioneze fonduri insemnate pentru tot felul de chestiuni fara importanta”.

Consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) precizeaza, intr-un comunicat dat publicitatii: ”Administratia PSD si primarul Dragomir continua modul lipsit de viziune in cheltuirea banului public, aproape in dispret fata de nevoile locuitorilor municipiului Braila. Nu putem fi de acord cu modul in care actuala administratie locala vrea sa aloce cei peste 70 de milioane de lei, excedent bugetar. Vorbim, totusi, despre 15 milioane de euro! Si constatam ca ce se intampla cu acesti bani? In niciun caz nu sunt investiti in proiecte care sa insemne dezvoltarea Brailei. In timp ce in oras s-au atras prea putine fonduri europene, n-am cheltuit banii pentru cofinantari, pentru ca nu am avut proiecte, in timp ce orasul se scufunda si economia locala este tot mai subreda, noi ne permitem sa investim 15 milioane de euro pe nimicuri?”.

In opinia liberalului, una dintre investitiile care nu raspund nevoilor urgente ale comunitatii este o scena pentru spectacole, cu tot echipamentul aferent, in timp ce adevaratele prioritati sunt cele propuse de alesii PNL: demararea procedurilor pentru constructia unui parc industrial, deschiderea a 6 centre medicale de permanenta, introducerea transportului electric, reabilitarea centrului vechi, a falezei, reabilitarea termica a blocurilor, acordarea de facilitati pentru investitori.

”Toate amendamentele noastre au fost respinse. Primarul nu s-a aplecat asupra niciunui proiect serios, iar acum vedem cum sume uriase sunt directionate spre licente si softuri, dar nu s-a putut amenaja macar un singur centru de permanenta medicala pentru braileni. Ceea ce propuneam noi insemna dezvoltare, iar ceea ce face administratia PSD arata lipsa lor de viziune. Noi refuzam sa fim partasi la acest mod de a administra un oras, de a-l condamna la saracie si subdezvoltare”, mai spune Tabarac.