TABARAC: SUNT MULTE NEREGULI LA CUP – TOATE, IN DEFAVOAREA CETATEANULUI

Consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) sustine ca ste absolut necesar ca AGA de la Compania de Utilitati Publice (CUP) Dunarea sa prezinte CLM Braila un raport cu privire la aspectele negative sesizate in spatiul public in legatura cu activitatea acestei companii si sa raspunda la intrebarile legate de modul in care s-a calculat in ultimii ani taxa pe apa de ploaie cu doua formule, in paralel, din care una nu mai era valabila din anul 2013.

Tabarac considera ca simpla promisiune a primarului privind o viitoare reducere a taxei pe apa de ploaie incepand din luna aprilie nu rezolva problema si spune ca liberalii vor continua sa ceara eliminarea acestei taxe. Consilierul PNL declara ca atat timp cat exista in Romania orase in care nu se plateste taxa pe apa de ploaie, inseamna ca asa ceva este legal: “Ii readuc aminte domnului primar ca la Constanta si la Craiova s-a putut acest lucru si este legal, nu ilegal, asa cum spune domnul primar, ca nu se poate si ca propunem din nou un proiect ilegal.

Sunt multe nereguli la CUP care, ce sa vezi, sunt toate in defavoarea cetateanului si toate <<ataca>> buzunarul fiecarui cetatean. La fel cum se intampla si cu asociatii de proprietari care doresc sa plateasca factura la zi, insa cei de la CUP Dunarea nu-i lasa sa plateasca soldul, ci sa plateasca retroactiv si penalitatile. Astfel nu poti sa ajungi vreodata cu platile la zi si sa nu mai ai datorii. Daca eu vin acum si platesc 1000 lei pentru factura curenta, CUP Dunarea spune << Nu, platesti 50 de lei si 50 de lei penalitati si factura curenta, cand va ajunge la data scandenta si ea va genera alte penalitati si tot asa, vom ajunge mai rau ca la camatari, sa nu poata nicio asociatie sa ajunga la zi, desi are bune intentii. Chiar in contractul CUP Dunarea scrie ca daca pe chitanta se specifica pentru ce se face plata, banii vor fi pentru stingerea acelei facturi. Deci inca o data, cei de la CUP Dunarea fac un abuz si ataca buzunarul cetateanului”.

In opinia consilierului liberal, cazul Mihail Stafida – braileanul care a castigat un proces impotriva CUP Dunarea, instanta obligand compania sa-i recalculeze toate facturile aferente taxei pe apa de ploaie din perioada 2014-2017 – s-a dovedit “un fel de cutie a Pandorei, care a scos la iveala multe alte cazuri si oamenii au vazut ca PNL este alaturi de ei si au venit cu fel si fel de probleme, care sunt nu de ieri de azi, sunt de ani de zile, sunt de cand este domnul Mangiurea si de dinaintea lui. Adica nu pot sa cred ca un director nu stia de toate aceste probleme, nu stia ca compania pe care o pastoreste foloseste doua formule de calcul – sa nu uitam ca nu este director de ieri, de azi”.

Declaratia integrala a consilierului Tabarac pe aceasta tema, aici: