TABARAC: TINTA LA ECO ESTE CARIERA DE PIATRA, CARE A PLATIT OBLIGATIILE PSD BRAILA FATA DE CENTRU INCA DE PE VREMEA LUI STANCU

Consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) este de parere ca desi primarul Marian Dragomir (PSD) se lauda cu “marea investitie” facuta la Eco, in valoare de 2 milioane de euro, de fapt, este “mica investitie”, pentru ca mai bine de jumatate din aceasta suma acopera datoriile istorice ale firmei la care actionar majoritar este CLM Braila, si doar restul va fi folosita pentru dotare.

Mai mult, spune Tabarac, nici macar investitia in dotari nu este una facuta cu cap: “Acele 7-8 sute de mii de euro vor fi folosite in achizitionarea a 600 de pubele si 3-4 utilaje. N-ar fi nimic rau ca se achizitioneaza 600 de pubele, in conditiile in care Braila nu ar avea nici macar o pubela achizitionata. Si-i spun domnului primar – poate a uitat – ca in Braila, pe fonduri europene, sunt achizitionate in urma cu un an-doi pubele pentru intreg municipiul Braila. Sunt noi, ele se uzeaza moral doar, stand in magazii. Deci nu doar 600, cat a cumparat Eco pentru sectorul pe care il are, ci Braila a cumparat pubele pentru intreg municipiul.

Eu nu cred ca putem sa alocam 2 milioane de euro doar pentru ca asa am decis, ca pana la urma banii astia sunt din buzunarele tuturor. Mai mult decat atat, acesti bani creeaza si o concurenta neloiala, pentru ca nu toate societatile au aceeasi posibilitate, ca atunci cand ai nevoie de capital, nu toate societatile private au asa, un sac fara fund, cum este Primaria municipiului Braila.

Ca sa-l citez pe partenerul domnului Dragomir de la guvernare, domnul Tariceanu, acesta declara ca bunicul dumnealui a spus ca, citez, <<cu bani, orice prost poate face afaceri>>. Nu cred ca e neaparat in situatia asta, ca si la Eco, orice afacere proasta poate fi facuta, atat timp cat avem bani. Pentru ca asta duce la o gaura in bugetul local si implicit, in buzunarele noastre, pentru ca banii se aloca pe prostii. Iar in acesta investitie, scopul principal nu este ca Eco sa fie un operator unic cu sanse reale, ci este, de fapt, cariera de piatra, care inca din vremea lui Stancu (Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte PSD Braila – n.r.) a platit obligatiile catre sediul central ale filialei PSD Braila si ale domnului primar”.