Tăcerea e de aur, când interlocutorii sunt cu câteva clase peste nivelul tău

Discurs penibil al președintelui Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac (PSD), astăzi, pe scena Teatrului „Maria Filotti”, la Maratonul de Educație Antreprenorială, în fața unor elevi care reprezintă excelența în domeniul antreprenoriatului.

Abundență de dezacorduri, lipsă de coerență în majoritatea frazelor, folosire incorectă a unor cuvinte – asta a demonstrat președintele Consiliului Județean Brăila pe scenă, în fața unor elevi care au depășit de mult etapa în care învață acordul subiectului cu predicatul și care, spre deosebire de el, știu că „a păți ceva” înseamnă a avea neplăceri, a intra într-un bucluc, nu a ți se întâmpla ceva de bine.

Faptul că președintele Iulian Chiriac nu este un cel mai bun vorbitor posibil nu mai este o noutate pentru nimeni. Contraperformanța pe care a reușit-o șeful județului a fost aceea că în cele circa 4 minute în care a vorbit, n-a emis o frază care să fie la nivel decent din punct de vedere al regulilor gramaticale și al coerenței ideilor exprimate, cu excepția celei de început, „Bună ziua, Brăila, bună ziua, tinerețe!” și a celei de final, „Succes și vă mulțumesc foarte mult!”.

Asta în condițiile în care Chiriac și-a trecut în CV-ul său un master în Managementul comunicării și relații publice…

Iată însă cum a vorbit astăzi expertul comunicator Iulian Chiriac pe scena Teatrului „Maria Filotti”: „Orice societate trebui investit și toată această echipă, oameni de afaceri, administrația publică, voi, trebuie să pregătim cu toții ceea ce este mai bine pentru fiecare oraș, pentru, până la urmă, bunăstarea voastră și viața voastră personală. Și ne dorim și eu, personal, cum și voi, să aveți o viață cât mai frumoasă, cât mai lejeră, fie de antreprenor, fie de om care își dorește să locuiască și să trăiască aici.

Cea mai mare… să spunem așa… idee, că acest oraș, cu foartă multă isterie… istorie, are și un foarte mare potențial; a fost un declin, dar cel mai mare potențial, din punctul meu de vedere, sunteți voi.

Împreună cu oamenii de afaceri trebuie să vă ghidăm pe voi, să faceți ceea ce vă doriți, să trăiți și să dezvoltați așa cum vă doriți voi.

Am auzit că… și se discuta… făceam așa, când vorbea Dana… cum am pornit eu. Multă lume spun că oamenii politici, politicienii sunt puși în funcțiile respective de partid, i-a luat acolo să facă ceva. Nu, să știți că și eu, și domnul primar, experiența antreprenorială și în mediul privat ne-a ajutat foarte mult în ceea ce vrem noi să facem și în deciziile pe care le luăm pentru comunitățile noastre.

Oamenii care astăzi vă ghidează în aceste proiecte au o mare experiență și poate să vă ghideze pe un drum pe care voi nu-l vedeți. Așa am pățit-o și eu, așa a pățit-o și Marian și eu cred că lucrurile au mers și vor merge pe drumul cel bun.

Așa că acest maraton trebuie să continue, trebuie să aibe o viață cât mai multă, putem împreună pentru voi și voi, la rândul vostru, să fiți trainerii generațiilor care vor veni după voi, spre antreprenoriat, spre o viață mai bună, spre o comunitate mai sănătoasă.

Succes, dragilor, am încredere în voi, așa cum și alți oameni au avut încredere în mine, așa cum acești oameni din față au încredere în proiectele voastre și cu siguranțe ele vor fi susținute și cu siguranțe voi veți fi viitorii antreprenori ai Brăilei și ai României”.

Domnule președinte Chiriac, în primul rând, că „experiența dvs antreprenorială” despre care spuneți că „v-a ajutat foarte mult în ceea ce vreți să faceți și în deciziile pe care le luați pentru comunitate” este cea de investitor la o casă de pariuri. În rest, ați fost angajatul altora, nu antreprenor.

În al doilea rând, vă rog, nu vă mai aventurați să țineți discursuri în fața elevilor merituoși ai Brăilei, fiindcă ei au foarte proaspete în minte regulile gramaticale și vă faceți de panaramă în fața lor. Dacă vreți să vă distrați, trimiteți-l pe vicepreședintele Ionuț Dobre, că așa veți avea satisfacția că se poate și mai rău. Dacă vreți ca instituția să fie reprezentată onorabil la capitolul discurs, trimiteți-o pe vicepreședintele Mirela Chivu.

În al treilea rând, în anumite contexte se spune „cu siguranță”, nu „cu siguranțe”.

În al patrulea rând, stergeți în durerea mea din CV chestia aia cu masterul în Managementul comunicării, că râd și curcile de ea!

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns