TANASE: VORBIM EFECTIV DE 100 DE POLITISTI LOCALI CARE ACTIONEAZA IN BRAILA; ACESTORA LI SE ADAUGA FORTE DE LA POLITIA NATIONALA SI JANDARMERIE

Directorul Politiei Locale Braila, Georgica Tanase, sustine ca numarul politistilor locali care actioneaza pe raza municipiului zilnic nu este  de 20, cum are impresia consilierul Bogdan Botea (PND), ci de 100. Tanase a explicat ca politistii locali actioneaza pe strazi, dar si in zonele de agrement, iar in cazul in care se desfasoara manifestari culturale sau sportive, ei primesc misiuni si acolo.

Directorul Politiei Locale a mai precizat ca desi pare ca numarul politistilor care asigura ordinea publica in Braila este mic, de fapt, se colaboreaza cu Politia nationala si Jandarmeria, ceea ce inseamna forte sporite: “Vorbiti de numar de 102 politisti locali care sunt repartizati pe zone de agrement, ca nu putem spune ca pe faleza Dunarii, in Gradina Publica sau in Parcul Monument nu ati vazut politisti locali. Ei acopera, pe langa zonele de agrement, si Circulatia rutiera – ii vedeti mereu dimineata cum fluidizeaza traficul – si mai e si grupa de sectoare, care rezolva petitiile cetatenilor, si nu sunt putine. Deci ca efectiv putem vorbi de 100 de politisti locali. Iar la evenimente nu sunt numai 2, sunt cel putin 20, functie de amploarea evenimentului artistic, cultural sau sportiv.

Noi suntem intr-un sistem integrat cu Politia municipiului si cu Jandarmeria si impreuna asiguram ordinea publica in municipiu, conform unui plan de ordine si siguranta publica. Deci este exclus sa avem numai 2 politisti locali la o manifestare”.