Târg de Crăciun organizat de Colegiul Economic „Ion Ghica”, pentru a strânge banii necesari dotării cu mobilier școlar

Colegiul Economic „Ion Ghica” din Brăila se alătură campaniei inițiată de Narada, intitulată «Salvează o școală!», care presupune susținerea unui număr de 25 de școli din țară care au listat alerte pe HartaEdu cu nevoia soluționării unei urgențe legate de siguranța copiilor în clase, să demareze strângeri de fonduri pentru rezolvarea acestor probleme.

Astfel, brăilenii care doresc să se implice, sunt așteptați să susțină colegiul amintit cu donații la Târgul de Crăciun organizat în data de 16 decembrie, în intervalul orar 10.00-14.00 , în incinta unității școlare (corpul A, strada Dimitrie Bolintineanu nr.16).

„Lipsa dotării cu mobilier din unele săli de clasă de la Colegiul Economic «Ion Ghica» nu a fost un impediment pentru elevii școlii noastre de a avea cele mai bune rezultate din Brăila la Bacalaureat, dintre liceele cu profil tehnologic.

Totuși, ne dorim să venim în sprijinul elevilor noștri prin asigurarea unor condiții optime de învățare, care presupun inclusiv existența unui mobilier modern, conform standardelor actuale, în special în corpul C de clădire.

Utilizarea spațiului din sălile de clasă și calitatea mobilierului limitează simțul proprietății asupra spațiului de învățare și calitatea interacțiunii între elevi, între elevi și profesori. Acești factori sunt importanți pentru progresul elevilor și asigurarea stării de bine.

Considerăm că este o alertă importantă, mai ales în condițiile în care elevii se plâng că în timpul programului școlar suferă din cauza disconfortului provocat de pupitre și scaune.

Dacă vi se pare o motivație suficient de puternică, veniți alături de noi să facem lucrurile să se întâmple!”, se arată într-un comunicat dat publicității.

Având motto-ul #EokSăFacemNoi, Narada aduce împreună comunități, mediul privat și personalități publice pentru a fi parte și a susține o acțiune pe cât de importantă, pe atât de urgentă: infrastructura inadecvată și chiar periculoasă în care învață nu mai puțin de 1,2 milioane de copii din România.

Astfel, pe 16 decembrie, 25 de școli vor organiza simultan târguri de Crăciun pentru care elevii vor confecționa obiecte pe care le vor scoate la vânzare pentru membrii comunității locale. Foarte multe persoane publice, influenceri, actori, muzicieni, scriitori, au acceptat provocarea de a fi alături de micii antreprenori în această primă experiență a lor în business.

Cu sumele astfel obținute, dar și cu ajutorul Narada și al partenerilor care susțin organizația și campania târgurilor de Crăciun, școlile vor obține fonduri necesare să rezolve alerta (problema cu care se confruntă școala).