Taxa de salubritate ar putea fi majorată în perioada următoare în unele localități din județul Brăila. Motivul: operatorul unic de salubritate deja a cerut o creștere de tarif

Taxa de salubritate percepută în unele dintre localitățile județului Brăila ar putea să crească în viitorul apropiat. Motivul este acela că operatorul unic de salubritate, RER, care a intrat în funcțiune de la 1 martie, deja a solicitat o majorare de tarif, pe motiv de creștere a prețurilor carburanților.

Informația cu privire la solicitarea RER  de majorare a tarifelor ne-a fost confirmată astăzi de președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, care a mai spus că se va analiza această cerere și dacă respectă condițiile legale, se va aproba.

Chirac a mai declarat că nu este obligatoriu ca această majorare de tarif să aibă ca efect majorarea taxei de salubritate, dând exemple două localități diferite: comuna Cireșu și orașul Ianca.

Șeful județului a spus că cel mai probabil „la Cireșu o să crească taxa de salubritate”, fiindcă a fost stabilită o taxă mică, în timp ce în orașul Ianca cel mai probabil nu va crește, fiindcă este posibil ca taxa stabilită în acest oraș de Consiliul Local – care este cea mai mare taxă de salubritate de la nivel județean și una dintre cele mai mari din țară, respectiv 22 lei/persoană/lună – să acopere majorarea de tarif cerută de RER.

Amintim că la nivelul municipiului Brăila taxa de salubritate aprobată de CLM, valabilă de la 1 martie 2023 pentru utilizatorii casnici, persoane fizice, este de 17 lei/persoană/lună, iar pentru utilizatorii non-casnici, persoane juridice, este de 189 lei/mc.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns