TECHIU, LA MAI PUȚIN DE O SĂPTĂMÂNĂ DUPĂ CE S-A ÎNSCRIS ÎN PNȚCD: POATE REUȘIM SĂ-L SCHIMBĂM PE PREȘEDINTELE PNȚCD, AURELIAN PAVELESCU

Candidatul PNȚCD Brăila pentru funcția de primar al municipiului, Cristian Techiu, are o părere diferită de președintele PNȚCD Brăila, Gheorghe Chiru, în ceea ce privește șansele cu care intră partidul amintit în cursa electorală în septembrie.

Chiru spune că nu se pot compara organizațiile PSD Brăila sau PNL Brăila cu PNȚCD, fiindcă primele două sunt mai puternice din multe puncte de vedere și ca atare, și candidații acestor organizații la alegerile locale beneficiază de o susținere mult mai mare decât cei ai țărăniștilor.

În ceea ce-l privește, întrebat cu ce șanse intră în cursa electorală PNȚCD Brăila, Techiu a răspuns: „Din punct de vedere personal, consider că orice partid pleacă în alegeri cu aceleași șanse ca și celelalte partide, pentru că toate sondajele pe care le-ați văzut dvs și le vedem, în general, sunt făcute așa cum știți, sunt comandate și sunt… Așa a fost întotdeauna. Prea puțin în plan local sondajele au avut relevanță”.

Chiru a precizat că Techiu s-a înscris în urmă cu câteva zile (mai puțin de o săptămână) în PNȚCD și că el i-a explicat că acesta este un partid istoric, din care au făcut parte oameni de seamă: „S-a discutat despre partid, i-am explicat că vine într-un partid unde au existat Coposu și Rațiu și mulți alți oameni care au făcut istorie în România și nu numai”.

În contextul în care pe lângă Coposu și Rațiu, în PNȚCD există și oameni precum președintele Aurelian Pavelescu, care este o persoană controversată, Techiu a fost întrebat dacă în calitate de nou membru PNȚCD se simte confortabil avându-l ca președinte pe Pavelescu.

Techiu a răspuns: „Încă nu am o relație cu președintele partidului, este prima oară când apar în fața dvs în această calitate și nu aș putea spune prea multe despre conducerea PNȚCD. A fost un moment în care au fost probleme, ca să spun așa, în momentul în care noi ieșeam în stradă sau am fost în 10 august la București, dar nu consider că este un impediment pentru mine astăzi. Oamenii se pot schimba în timp, așa cum și orice președinte de partid se poate schimba; poate reușim să-l schimbăm. Nu am o problemă cu asta”.