Tehnici de „bullying administrativ” practicate de primarul Dragomir în ședințele CLM Brăila. În pauzele dintre două jigniri, le cere celor atacați „să aibă bun simț” și să nu-l întrerupă

Tehnici mai mult sau mai puțin subtile de atac, aplicate în mod sistematic, în dorința de a bajocori/ umili/ intimida consilierii municipali liberali – asta practică în ședințele Consiliului Local Municipal primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), în interacțiunea cu consilierii PNL.

Cineva califica ieri, pe o rețea de socializare, apucăturile primarului Dragomir și ale viceprimarului Alexandru Jantea Crican (PSD) ca fiind un tip de bullying în care jignirile/ batjocura/ atacurile sunt lansate, ce-i drept, fără ridicarea tonului, dar asta nu reduce cu nimic din agresivitatea cuvintelor.

Dragomir nu are acest gen de comportament doar în relația cu consilierii liberali, ci a încercat și cu unii ziariști, însă cu aceștia din urmă nu-i merge, chiar dacă își dă silința.

Un exemplu elocvent privind modul în care înțelege Marian Dragomir să se comporte în ședința Consiliului Local Municipal – for administrativ din care el nu face parte, care nu-i este subordonat lui și care n-ar trebui să-i tolereze derapajele – este răspunsul pe care i l-a dat ieri consilierului municipal Florin Gheorghiță (PNL), care a sesizat o chestiune legată de timpii de așteptare setați pentru semafoarele de la intersecția Căii Galați cu Bulevardul Dorobanților.

Pe scurt, liberalul a spus că timpul setat pentru culoarea verde este redus și nu apucă să treacă prea multe mașini până se face iar roșu, ceea ce produce o aglomerare a mașinilor care stau la rând, ca să prindă culoarea verde și să iasă din intersecție. Liberalul a sugerat să se analizeze în Comisia de transport – condusă de viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD) – această chestiune și să se vadă dacă se poate găsi o soluție pentru fluidizarea traficului, prin mărirea timpului setat pentru culoarea verde.

Gheorghiță nu a cerut să modifice Primăria setările semafoarelor, ci doar să se ia în discuție în cadrul comisiei această chestiune care este de interes pentru șoferi, dar și pentru cetățenii din zonă, ce sunt afectați de poluarea cauzată de gazele de eșapament.

Precizăm că nu este prima dată când un consilier municipal semnalează o chestiune legată de semaforizarea sau de indicatoarele rutiere dintr-o anumită zonă a municipiului și sugerează ca acea chestiune să fie analizată în comisia respectivă și în colaborare cu Poliția, să se găsească cea mai bună soluție.

Marian Dragomir a considerat însă că de această dată este momentul potrivit să-și exerseze din nou aroganța:

Există persoane care vin și descoperă cuvinte noi. «Mentență, setări, soft»…”, a început primarul.

„Nu le știați?”, a replicat Gheorghiță la acest atac.

„Domnule consilier!”, a intervenit Jantea Crican, în calitate de președinte de ședință, apărând dreptul lui Dragomir de a-i jigni pe alții.

„Domnule consilier, lăsați, nu mă întrerupeți, e chestie de bun simț la dvs; uneori lipsește, alteori există!”, a spus primarul, considerându-se omul potrivit pentru a da lecții de bun simț altora, în pauzele în care nu-i jignește.

Și când le descoperă (cuvintele noi – n.r.), vin în Consiliul Local, unde-i ascultă și pe ei lumea, ca să se dea mari cu astfel de cuvinte.

Dar știți ce observăm domnule consilier, în realitate? Observăm că după 3 ani de zile pe care i-ați petrecut în Consiliul Local, n-ați aflat care sunt atribuțiile Primăriei municipiului Brăila și care sunt atribuțiile Poliției Rutiere, ce face în domeniul circulației Poliția Rutieră, cine avizează timpii de așteptare la semafoare, cine avizează indicatoarele și poziționarea lor în oraș și cine le montează sau apasă pe tastele de la calculator ca să seteze softul programului, așa cum spuneați dvs, ca să vedeți că și noi cunoaștem termeni din aceștia din zona IT.

Domnule consilier, deși la început ați prezentat o statistică interesantă, pentru că toată lumea este direct interesată să existe poluare cât mai mare…”, a mai spus edilul șef.

„Cât mai mică, domnule primar!”, a intervenit Gheorghiță.

„Cât mai mică… A fost o chestiune… mă uitam la dvs și mă gândeam cât de mare e grădina lui Dumnezeu…”

„V-ați pierdut, așa e, v-ați emoționat…”

„Să știți că statistic, în municipiul Brăila, în 2016, când am început eu mandatul, erau 61.905 autoturisme. Acum, în 2023, sunt 70.570 de autoturisme. Să știți că autoturismele acestea nu circulă doar prin intersecția în care aveți dvs interes sau cea pe care ați nominalizat-o mai devreme; acestea circulă în tot orașul.

Timpii de așteptare la semafor în tot municipiul sunt avizați de Serviciul Rutier al Poliției naționale, pe baza unui management de trafic pe care îl verifică și îl întocmesc specialiștii acestui serviciu de la Biroul Rutier al Poliției naționale.
Primăria municipiului are, într-adevăr, contracte, soft mentenanță, întreținere semafoare, dar nu stabilim noi timpii de așteptare.

Având în vedere complexitatea și modul în care ați expus pompieristic acele cifre, cred că domnul Zotoi (comandantul Poliției Rutiere – n.r.) are funcția deja amenințată și dacă s-au schimbat acum, de curând, șefii Poliției, sper să nu vă doriți să-i luați și locul cu astfel de propuneri.

Nu neg, domnule consilier, dacă sunt bune sau sunt rele propunerile dvs, dar vă rog eu, nu mai veniți în Consiliul Local să ne propuneți lucruri care nu țin de competența noastră, faceți-le direct la Poliție! Veniți să ne spuneți nouă acest lucru… într-adevăr, a fost interesant, v-ați auzit vorbind în CLM. O să mai fie ceva interesant: o să scrie mass-media și o să vă citiți numele la gazetă. Dar atât, domnule consilier. Eficiența este cea pe care v-o spun eu”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns