Tentativa de sinucidere esuata, pe malul Dunarii

Image1

Tentativa de sinucidere oprita la timp, in aceasta dimineata, in zona falezei, in municipiu. O femeie de 26 de ani a venit in jurul orei 7, s-a plimbat cateva minute nelinistita, dintr-o parte in alta, in zona Capitaniei, dupa care a urcat intr-o barca trasa la mal. Un barbat care lucra pe pontonul Agentiei Cai Navigabile Braila, aflat in apropiere, a sesizat ca femeia parea a avea ganduri negre si, de teama sa nu se intample o nenorocire, a anuntat  Politia Transporturi.

Imediat, la fata locului au fost mobilizati politisti, un echipaj SMURD si scafandrii, pregatiti ca, in caz de nevoie, sa o recupereze rapid pe femeie din apa fluviului. In plus, politistii de frontiera au incercat sa se apropie de tanara dinspre Dunare, cu o salupa, insa ea a amenintat ca daca acestia nu se indeparteaza, se arunca in apa.

In cele din urma, femeia a acceptat sa permita unui politist sa urce cu ea in barca, pentru a sta de vorba, insa a refuzat sa-i spuna acestuia care sunt motivele care au determinat-o sa se gandeasca sa-si puna capat zilelor. Negociatorul a aflat, totusi, ca tanara locuieste in Turnu Magurele, ca tatal acesteia este inginer agricol, iar mama este director la o scoala din localitate si ca ea a sosit ieri in Braila.

Dupa trei ore de discutii si negocieri, femeia, careia i-a fost adusa si o patura, ca sa se incalzeasca, a acceptat sa urce pe mal si a fost condusa la sediul Politiei, unde a stat de vorba cu un psiholog.