Termen pentru firmele de deszapezire: Fiti gata pe 15 octombrie. Daca nu, macar pe 1 noiembrie

P1060614

Primaria municipiului Braila urmeaza sa infiinteze o comisie care sa se ocupe de verificarea stadiului pregatirii pentru activitatile de iarna. Chiar daca, teoretic, li s-a cerut operatorilor de profil sa fie pregatiti pentru activitatea de deszapezire pana la 15 octombrie, Municipalitatea se asteapta ca acest lucru sa nu se intample, asa incat a stabilit si un termen-limita « de rezerva » – 1 noiembrie. Ca atare, comisia va realiza controlul respectiv in perioada 26-28 octombrie, iar daca se va constata ca baza de deszapezire nu este pregatita pentru iarna, se va stabili si un termen de rezolvare. Astfel, se va verifica:

* pregatirea bazelor de deszapezire situate in parcurile auto ale fiecarui operator de salubritate;

* realizarea lucrarilor de revizuire si reparatie a utilajelor, a echipamentelor si mijloacelor de transport prevazute in programul de iarna;

* aprovizionarea cu materiale pentru combaterea poleiului. Materialul antiderapant (nisip, sare) este asigurat de fiecare firma, in cantitate de 2.000 tone, iar la data verificarii, trebuie sa fie asigurate cantitatile necesare pentru minim 20 zile de activitate.

* instruirea personalului, care se realizeaza de fiecare operator, corespunzator specificului activitatii sale: pentru mecanicii de utilaj, pentru muncitori, etc. Serviciul de Utilitate Publica, de Administrare si Gospodarie Locala (SUPAGL) Braila va instrui personalul ce  se va ocupa de coordonarea si monitorizarea activitatii.

* asigurarea necesarului de indicatoare si mijloace de semnalizare rutiera. In acest sens, sunt puse la dispozitia dispeceratului SUPAGL  Braila un numar de 10 indicatoare cu semnificatia « acces interzis».