TEORETIC, TOATE SCOLILE DIN JUDETUL BRAILA VOR FINALIZA IGIENIZARILE SI REPARATIILE INAINTE DE INCEPEREA NOULUI AN SCOLAR

La nivelul judetului Braila, in anul scolar 2018-2019 vor functiona 105 unitati de invatamant preuniversitar cu personalitate juridica, dintre care unele au mai multe locatii. Intre aceste unitati de invatamant se afla: 21 sunt licee de stat, 1 liceu particular, 22 scoli gimnaziale de stat si  2 scoli gimnaziale in municipiu, 42 de scoli gimnaziale de stat in mediul rural, 16 gradinite, 1 scoala postliceala de stat.

Potrivit unui raport intocmit de Inspectoratul Scolar Judetean, cea mai mare parte a gradinitelor, scolilor si licelor locale ar trebui sa finalizeze pregatirea pentru noul an scolar (respectiv ingienizari, reparatii, reabilitari, etc) pana la 31 august. Sunt si cateva unitati de invatamant care au estimat ca vor incheia pregatirile luna viitoare, insa potrivit datelor comunicate de ISJ, toate se vor incadra in termenul limita 10 septembrie, cand este prima zi de scoala.

In ceea ce priveste asigurarea cadrelor didactice pentru posturile ramase vacante, la concursurile organizate pentru un numar de 41 de discipline s-au inscris 391 de candidati si au participat 353 de candidati. Un numar de 38 de candidati care au obtinut medii peste 7 au fost repartizati pe posturile vacante, fiind angajati pe o perioada determinata.