Tiripa: Vom vedea ce vom face, daca Prefectura va fi data in judecata de angajatii Primariei Braila

P1100039

Conducerea Prefecturii Braila inca nu are un punct de vedere clar conturat, cu privire la ce va face, in cazul in care angajatii Primariei vor da in judecata institutia amintita, pentru intarzierea acordarii sporului de tinuta. Subprefectul Marius Tiripa, care nu era in functie la vremea cand Prefectura a contestat dispozitia primarului Aurel Simionescu prin care li se acorda functionarilor Municipalitatii sportul de tinuta, ne-a declarat astazi ca procesul respectiv s-a incheiat, iar instanta a dat castig de cauza edilului-sef: “Se pare ca la momentul respectiv, in 2013, institutia Prefectului a considerat nelegala dispozitia primarului, privind acordarea de stimulente conform contractului colectiv de munca pe 2009, motiv pentru care a fost atacata in instanta. Instantele de judecata, respectiv Tribunalul Braila, pe fond si Curtea de Apel Galati, pe recurs, s-au pronuntat prin respingerea actiunii formulate, mentinand dispozitia in cauza”.

Subprefectul spune ca daca agajatii Primariei vor da in judecata Prefectura, pentru ca a intarziat acordarea acelor bani – asa cum le-a sugerat edilul-sef -, va cauta o solutie, insa deocamdata nu poate face alte comentarii pe aceasta tema: “Vom vedea la momentul respectiv, daca se petrece acest lucru, daca se va face ceva, vom vedea ce vom face. La momentul asta e prea devreme sa dau eu un punct de vedere”.

Amintim ca primarul Brailei, Aurel Simionescu, le-a sugerat subordonatilor sai sa dea in judecata Prefectura, pentru ca din cauza ei, n-au putut beneficia in anii trecuti de sporul pentru tinuta. Mai exact, edilul-sef spune ca din cauza Prefecturii, care a contestat in instanta o dispozitie de-a sa, functionarii Municipalitatii n-au putut sa incaseze la timp un spor de 500 de lei anual, asa cum era prevazut in contractul colectiv de munca.