Tot mai multe accidente vasculare grave si infarcte constatate la brailenii de 40 de ani

bolnav_spital

In cel de-al doilea trimestru al acestui an, Serviciul de Ambulanta Braila  a acordat asistenta medicala de urgenta calificata  intr-un numar de 12.844 solicitari, adica circa 4300/luna. Potrivit managerului Serviciului, dr. Viorica Uscatu, intre solicitarile facute SAJ predomina, ca si in trecut, bolile cerebro-vasculare, neurochirurgicale, bolile cardiovasculare si psihiatrice: “De exemplu, au fost 207 accidente cerebrale vasculare, in tot trimestrul. Observatia este ca varsta accidentelor vasculare grave, cu coma, a scazut, la 40-50 de ani, fata de majoritatea accidentelor vasculare mai putin grave, care sunt la varste de 60-70 de ani.

In ce priveste bolile cardio-vasculare, sunt foarte multe hipertensiuni, 810 solicitari, dintre care 20 cazuri grave, cu afectare neurologica.

Infarcte de miocard am inregistrat 84 in perioada amintita, edeme pulmonare acute  57, iar cu angina pectorala  au fost 99 de pacienti. Iarasi, infarctele miocardice au varsta de aparitie scazuta,  nu mai este o surpriza la 30-40 de ani. Gravitatea lor la varstele tinere este mare”.