Tot mai multi braileni refuza sa-si mai vaccineze copiii

index

In perioada mai 2015 – aprilie 2016, potrivit Directiei de Sanatate Publica Braila, la nivelul judetului au fost administrate 31.462 doze de vaccin, dintre care 11.148 au fost administrare copiilor  de pana in 14 ani, iar restul, adultilor. In cazul copiilor, vaccinarile efectuate au fost cele impotriva tubeculozei, difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei virale tip B si infectiilor cu Haemophylus influentza tip B. In cazul adultilor, in cele mai multe cazuri, vaccinarile au fost antigripale, la care s-au adaugat vaccinarile de tip antitetanic si antirabic, precum si cele contra hepatitei tip A.

Potrivit datelor prezentate intr-un raport al DSP, din ce in ce mai multi copii din judetul Braila nu mai sunt vaccinati, din cauza ca parintii refuza acest lucru: “La varsta de  18 uni, nascuti in luna iulie 2014, acoperirea vaccinala a variat intre 77,77% si 97,22%. Cauzele acoperirii vaccinale reduse sunt neprezentarile si refuzul apartinatorilor de a-si vaccina copiii.

La varsta de 5 ani, acoperirea vaccinala a fost intre 69,36% si 78,87%. Cauzele acoperirii vaccinale reduse sunt neprezentarile si refuzul apartinatorilor de a-si vaccina copiii.

La varsta de 7 ani, acoperirea vaccinala a fost intre 53,55% si 78,64%. Cauzele acoperirii vaccinale reduse sunt neprezentarile si refuzul apartinatorilor de a-si vaccina copiii.

La varsta de 14 ani, acoperirea vaccinala a fost intre 35,44% si 73,9%. Cauzele acoperirii vaccinale reduse sunt neprezentarile si refuzul apartinatorilor de a-si vaccina copiii”.