Tot mai mulți șoferi care conduc pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive, depistați de polițiștii brăileni

La nivelul județului Brăila, în perioada 1-10 octombrie, cu ocazia desfășurării unor activități specifice, polițiștii au testat în trafic cu dispozitivul drug test un număr de 77 conducători auto. În 21 dintre cazuri, rezultatele au indicat consumul de substanțe psihoactive pentru una sau mai multe substanțe, motiv pentru care persoanele în cauză au fost transportate la spital pentru recoltarea de probe biologice și au fost întocmite dosare penale.

În ultimele luni oamenii legii au descoperit în județul Brăila din ce în ce mai mulți șoferi care au urcat la volan sub influența unor substanțe psihoactive, fiind un adevărat pericol pentru ei înșiși, dar și pentru alți participanți la trafic. Exemple:

*La data de 10 iunie, în jurul orei 0.50, polițiști din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 39 de ani din Brăila, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Hipodrom, din municipiu.

*În noaptea de 25 iunie, în jurul orei 22.55, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un tânăr în vârstă de 19 de ani din Brăila, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Pietății din municipiu.

*În noaptea de 26 iunie, în jurul orei 02.45, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 32 de ani din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Călărașilor, din municipiu.

*La data de 11 iulie, în jurul orei 18.50, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un tânăr în vârstă de 29 de ani din Brăila, în timp ce conducea un vehicul în regim taxi, pe Calea Galați, din municipiu.

*La data de 5 octombrie., în jurul orei 12.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 51 de ani din Brăila, în timp ce conducea un autobuz de transport public de persoane, pe strada General Eremia Grigorescu din municipiu.

Toți aceștia au fost testați cu aparatul drug test, iar în urma testării a rezultat consumul de substanțe psihoactive. În toate cazurile, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Totodată, de la începutul anului, polițiștii au depistat, în 32 de cazuri, persoane ce dețineau substanțe interzise, iar în urma confirmării analizelor de laborator, cercetările au fost preluate în cadrul unor dosare penale instrumentate de structurile competente.

Exemple:

*În seara de 24 iulie, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Făurei au depistat un tânăr în vârstă de 23 de ani din satul Drogu, comuna Galbenu, care ar fi încercat să ofere spre consum droguri unei persoane. Astfel, în jurul orei 20.50, asupra acestuia a fost descoperit aproximativ 1 gram de droguri, un dispozitiv de mărunțire și un sul de hârtie pentru confecționat țigarete.

*În noaptea de 6 august, în jurul orei 01.00, polițisti din cadrul Biroului Ordine Publică au oprit în trafic un tânăr în vârstă de 29 de ani din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Călărașilor din municipiu. În urma controlului autovehicului, polițiștii au descoperit fragmente vegetale învelite în staniol, o țigaretă confecționată artizanal și o cutie de foițe de țigară, aparținând unui tânăr în vârsta de 29 de ani, pasager în autoturism. Cercetările au fost preluate și continuate de polițiști din cadrul structurilor competente.

Potirvit informațiilor prezentate de IPJ Brăila, „în România, media de vârstă a consumatorilor de droguri ilegale a scăzut în ultimii ani de la 20-25 de ani, la 15 ani”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns