Totolici răspunde unor atacuri legate de faptul că „are pretenții” la sprijin din partea autorităților locale, deși are un club sportiv privat: „Suntem un club de drept privat și solicităm susținere din partea autorităților locale, așa cum solicită și alte cluburi de drept privat din Brăila”

„Da, suntem un club de drept privat și da, solicităm și primim susținere financiară partea autorităților locale, așa cum solicită și primesc susținere financiară și alte cluburi de drept privat din județul Brăila. Legea permite acest lucru.

Da, suntem un club de drept privat și solicităm susținere din partea autorităților locale în sensul de a ni se aproba închirierea sălii de sport a unei instituții de învățământ, așa cum solicită și alte cluburi similare din județul Brăila și din țară. Legea permite acest lucru.

Nu cerem un tratament preferențial, ci doar ceea ce permite legea și ceea ce se întâmplă și în alte județe din țară” – este, în esență, ceea ce spune Mircea Totolici, președintele Asociației Club Sportiv Cuza Pirates.

Totolici a vrut să facă aceste precizări ca urmare a faptului că în spațiul public au apărut în ultima vreme tot felul de atacuri/ comentarii critice legate de faptul că el „are pretenția” ca autoritățile locale să-l sprijine prin a aproba închirierea unei săli de sport în care să-și desfășoare antrenamentele cei circa 300 de copii ai clubului, deși „ia bani” sub formă de taxă de la copiii care activează în cadrul clubului. Unii consideră că atât timp cât este vorba de un club privat, Primăria „nu are nicio obligație” să-i asigure o sală de antrenamente, iar demersurile sale repetate de a închiria o sală de sport și semnalarea publică a dificultăților cu care se confruntă în acest sens reprezintă o exagerare.

Într-adevăr, Primăria Brăila nu are obligația legală de a asigură o sală de antrenamente unui club sportiv de drept privat, dar dacă dorește să susțină sportul local, o primărie, oricare ar fi ea, poate aproba solicitarea de închiriere a sălilor de sport ale unor instituții de învățământ locale, pentru desfășurarea antrenamentelor unor cluburi sportive private. Dacă acest lucru a fost posibil în ultimii 17 ani pentru Cuza Pirates și pentru alte cluburi sportive locale, nu vedem de ce ar deveni acum o mare problemă.

Totolici a explicat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, cum se folosesc banii din taxa lunară pe care clubul o percepe fiecărui copil, precum și modul în care se folosește finanțarea primită de la Consiliul Județean.

El a afirmat că grație sprijinului oferit de CJ Brăila, baschetbaliștii pot face unele antrenamente și meciuri în Sala Polivalentă, însă asta se poate întâmpla doar atunci când nu se desfășoară antrenamente sau meciuri ale sportivelor de la HC Dunărea. De aceea, spune el, este  asbolut necesar să închirieze o sală de sport în care să se poate desfășura antrenamentele în ritmul necesar pentru obținerea performanței:

Mircea Totolici a mai precizat că în ciuda unor zvonuri lansate în spațiul public, în anii trecuți plata chiriei pentru folosirea sălii de sport a Colegiului Național „Nicolae Bălcescu” s-a făcut la timp, că nu are nicio datorie față de această instituție de învățământ și poate dovedi asta cu documente.