Trei din cei patru medici ai Serviciului de Expertiza Medicala Braila sunt arestati

print500

Sefa Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila, Ana Boala, precum si alti doi medici din institutia amintita sunt arestati, sub acuzatia de luare de mita. Tribunalul Galati a dispus aseara masura arestului preventiv pentru 29 de zile in cazul medicilor Ana Boala si Rodica Tone si arestul la domiciliu pe o perioada de 29 de zile pentru dr. Cristinel Andreicut.

Cele trei doctorite au fost saltate pe 16 iunie de la sediul institutiei unde lucrau si duse cu duba la Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati, unde au fost audiate mai multe ore, iar aseara, ele au ajuns in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii DNA sustin in perioada aprilie – iunie 2015, sefa Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila, inculpata Boala Ana, medic specialist de medicina muncii, avand ajutorul altor cadre medicale din subordine, dar si al altor persoane, a acordat grade de handicap in schimbul unor sume de bani (intre 50 si 500 lei de pacient), persoanelor care nu se incadreaza in diagnosticele necesare,  astfel incat acestea sa poata sa obtina  pensii de handicap.

Mai exact, potrivit procurorilor anticoruptie, in perioada 27 aprilie – 16 iunie 2015, inculpata Boala Ana a primit, in exercitarea atributiilor de serviciu, de la 73 de pacienti pe care i-a consultat in vederea evaluarii capacitatii de munca, diferite sume de bani, produse alimentare si nealimentare. Banii si produsele au fost primite  in scopul indeplinirii atributiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinica si pentru analizarea documentelor medicale ale pacientilor, pentru a stabili gradul de invaliditate al acestora, astfel incat acestia sa beneficieze de pensie de invaliditate ori pentru revizuire medicala sau pentru prelungirea concediului medical peste 180 de zile. In aceeasi perioada si in acelasi scop,  inculpata Tone Rodica a primit de la 72 de pacienti pe care i-a consultat in vederea evaluarii capacitatii de munca, diferite sume de bani, produse alimentare si nealimentare.

La data de 16 iunie 2015, procurorii DNA, le-au prins in flagrant pe doua dintre doctorite: Boala Ana a primit suma de 500 lei de la un pacient, iar Andreicut Cristinel a primit suma totala de 1.250 lei, de la 8 pacienti examinati in ziua mentionata (intre 50 si 200 de lei de pacient),  in scopul indeplinirii atributiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinica si pentru analizarea documentelor medicale, in vederea obtinerii pensiei de handicap.