Trei, Doamne, si toti trei … au picat concursul pentru postul de inspector scolar general al Brailei

P1100103

Potrivit unor surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, niciunul dintre cei trei candidati care au participat astazi la concursul pentru functia de inspector scolar general al Brailei nu a reusit sa ia punctajul minim necesar, pentru a promova acest concurs. Spunem trei, pentru ca desi fostul inspector scolar general al judetului, Iulian Danielescu, a refuzat pana in ultima zi sa spuna clar daca mai participa sau nu – avand in vedere faptul ca dupa ce s-a inscris in aceasta cursa, el a aflat ca este trimis in judecata pentru abuz in functie -, potrivit informatiilor noastre, acesta s-a prezentat totusi la concurs.

Asadar, candidatii pentru functia de inspector scolar general al Brailei au fost: Carmen Pirlog, inspector scolar general adjunct, profesoara la Colegiul National “Nicolae Balcescu”, Adriana Dumitrescu, profesoara de istorie la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” si Iulian Danielescu, fost inspector scolar general, profesor la Colegiul National “Nicolae Balcescu”. Concursul pentru ocuparea functiilor de inspector scolar general a cuprins 3 probe: a) Evaluarea curriculumului vitae; b) Sustinerea unui test grila, utilizând calculatorul; c) Interviul. Punctajul minim de promovare a concursului este de 126 puncte (cate 42 puncte/proba de concurs) pentru functia de inspector scolar general al inspectoratului scolar.

Potrivit informatiilor pe care le detinem, se pare ca niciunul dintre candidatii braileni nu a intrunit numarul minim de 126 de puncte.

Legislatia in domeniu precizeaza ca rezultatele concursului se afiseaza, in ordine descrescatoare a punctajelor totale obtinute de candidati, la sediul Ministerul Educatiei si Cercetarii, dupa incheierea concursului, in aceeasi zi. Cei trei candidati amintiti, ca si orice candidat care este nemultumit de punctajul obtinut, pot face contestatii in termen de 5 zile lucratoare de la afisarea rezultatelor concursului, la registratura Ministerului Educatiei si Cercetarii. Hotararea ministrului Educatiei si Cercetarii este definitiva si se comunica in termen de sapte zile lucratoare.