Trei incendii de vegetație uscată s-au înregistrat ieri în județul Brăila. Circa 80 ha de pădure și alte zeci de ha de miriște au fost mistuite de flăcări din cauza unor neglijențe

Zi grea pentru pompierii brăileni ieri, când subunitățile ISU „Dunărea” au fost solicitate să intervină pentru limitarea și lichidarea a trei incendii de vegetație uscată, litieră și stuf, o degajare a unor elemente dintr-un panou publicitar și cinci intervenții ale echipajelor medicale.

Astfel, la ora 11.45, Garda de intervenție Însurăței și Punctul de Lucru Dudești au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și litieră izbucnit în interiorul unei păduri cu salcâmi din comuna Berteștii de Jos. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise. Au ars circa 80 ha de vegetație uscată din pădure și circa 20 ha miriște. La locul intervenției au participat, în sprijin, SVSU Berteștii de Jos cu o autoutilitară și SVSU Victoria cu o cisterna cu apă.

La ora 13.40, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj de descarcerare pentru degajarea unor elemente dintr-un panou publicitar care prezenta risc de prăbușire pe Calea Călărașilor din municipiu.

La ora 17.15, Detașamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe un teren viran, pe raza localității Vărsătura. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost fumatul în locuri nepermise. Au ars circa 500 mp de vegetație uscată.

La ora 22.38, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și stuf izbucnit pe un teren viran de pe raza localității Comăneasca. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost foc lăsat nesupravegheat. Au ars cieca 60 ha de vegetație uscată și stuf. La locul intervenției s-a deplasat în sprijin SVSU Gemenele. În această dimineață a ajuns la locul intervenției SVSU Tudor Vladimirescu, pentru supravegherea zonei.

Pe de altă parte, echipajele de pe ambulanțele SMURD au intervenit în sprijinul a cinci persoane pentru acordarea primului ajutor medical prespitalicesc și transportarea acestora la UPU.