A treia doctorita arestata in dosarul “Spaga la Serviciul de Expertiza Medicala Braila”

images

Medicul brailean Cristinel Andreicut va sta in arest pentru 29 de zile, alaturi de colegele sale Ana Boala si Rodica Tone, dupa ce Curtea de apel Galati a luat o decizie in acest sens.  Astazi, o instanta a Curtii de Apel Galati a admis contestatia procurorilor anticoruptie si a dispus arestarea preventiva a inculpatei Cristinel Andreicut. Decizia judecatorilor de la Curtea de Apel vine dupa ce intr-o prima instanta, la Tribunalul Galati, s-a decis arestarea la domiciliu a medicului Andreicut, hotararea fiind contestata atat de inculpata, cat si de procurorii DNA.
Inculpatele Ana Boala si Rodica Tone, medici la Serviciul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila, implicate in acelasi dosar, raman si ele in arest, dupa ce instanta superioara le-a respins contestatiile.

Amintim ca procurorii DNA sustin ca in perioada aprilie – iunie 2015, sefa Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila, Ana Boala, precum si Rodica Tone si Cristinel Andreicut, medici specialisti de medicina muncii, au acordat grade de handicap in schimbul unor sume de bani, persoanelor care nu se incadrau in diagnosticele necesare. Toate trei sunt acuzate de luare de mita in forma continuata.