Trotuarele pe strada Ana Aslan, în apropiere de sediul Poliției Municipiului, ocupate de mașinile personale ale polițiștilor, s-au eliberat. Totul s-a rezolvat cu doar 3 amenzi date tot de polițiști

Declarațiile publice ale președintelui Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, cu privire „haosul” creat de mașinile parcate pe trotuare pe strada Ana Aslan din Brăila, ceea ce-i obliga pe pietoni să circule direct pe carosabil, au avut efect.

Canciu a afirmat zilele trecute că cele mai multe dintre mașinile parcate în acest mod sunt autoturismele personale ale polițiștilor  care vin la serviciu la Poliția Municipiului și a criticat faptul că Poliția Rutieră și Poliția Locală nu-i amendează pe aceștia pentru încălcarea legii: „Strada Ana Aslan este un exemplu clar de încălcare a legii chiar de către cei care ar trebui să o aplice și să vegheze la respectarea ei”.

După această declarație publică a liberalului, ca prin minune, s-au eliberat trotuarele de pe strada Ana Aslan. Rămâne de văzut cât va ține această minune…

L-am întrebat astăzi pe șeful IPJ Brăila, cmr-șef Marius Budu, câte amenzi s-au dat șoferilor care au fost depistați că au parcat pe trotuar, împiedicând circulația pietonilor și câți dintre aceștia erau polițiști. Budu ne-a declarat că nu poate preciza câți dintre cei amendați sunt polițiști, însă a dispus să ni se transmită un comunicat de presă cu privire la sancțiunile aplicate în această speță: „Având în vedere articolul apărut în spațiul public privind ocuparea spațiului pietonal de către autovehiculele aparținând personalului din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, cât și a autospecialelor de serviciu, la nivelul unității au fost demarate verificări prin intermediul Compartimentul Control Intern.

De asemenea, polițiști din cadrul Serviciului Rutier și ai Compartimentului Control Intern au organizat și desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul personalului din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere. Astfel, au fost verificate mai multe autospeciale și autovehicule personale ale polițiștilor și constatate nereguli pe strada Ana Aslan, astfel fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale și 4 puncte de penalizare, conform prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Precizăm faptul că aceste acțiuni vor fi efectuate periodic, în vederea verificării respectării normelor rutiere privind oprirea și staționarea neregulamentară pe strada Ana Aslan și Mihail Sebastian”.