TUDOR OCTAVIAN: NEPOTUL MEU MI-A SETAT IPAD-UL SI MI-A SPUS “BUNICULE, NU PREA TE DUCE CAPUL!”. EL AVEA 6 ANI SI EU AVEAM CEVA MAI MULT…

“Eu ma numar printre <<retardatii>> care nu au Facebook” – este marturisirea facuta aseara de scritorul Tudor Octavian, la festivitatea de premiere a castigatorilor celei de a XIII-a editii a Salonului International de Caricatura de la Braila, care a avut tema “Retele de socializare”.

Tudor Octavian, care a fost presedintele juriului, a explicat ca isi scrie cartile la computer, dar nu isi face un cont pe vreo retea de socializare, pentru ca “refuza sa aiba povesti directe”: “Sa va spun de ce: are loc un soi de intimizare excesiva a comunicarii. Ca mi se spune <<Bai Tudore>, pana la un punct, e suportabil, dar exista un prag care n-ar trebui sa fie chiar atat de la indemana tuturor. Sunt lucruri valabile si in biografia dvs. E posibil ca intr-un anumit moment, o vorba spusa in vant sa insemne ceva care va schimba viata. Mie mi s-a intamplat asta.

De aceea va rog sa luati aminte la copiii dvs, care stau tot timpul cu ochii pe computer. Am aceasta grija cu nepotii mei. Unul dintre ei, cand avea 6 ani, mi-a setat el iPad-ul si a incercat sa ma invete cum sa fiu mai eficient si mi-a spus <<Bunicule, nu prea te duce capul!>>. El avea 6 ani si eu aveam ceva mai mult…”.

Amintim ca la editia din acest an a Salonului International de Caricatura de la Braila au participat 319 caricaturisti din 50 de tari, iar Marele Premiu a fost adjudecat de Agus Harsanta, din Indonezia.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean Braila, prin Centrul de Creatie.