TUDOSE: ASTA ESTE UN TEREN AGRICOL UNDE NU CUIBĂREȘTE NIMENI; AVEM O PROBLEMĂ ACUM CU UMBRA DE LA POD CARE PICĂ PESTE OUĂLE COȚOFENEI DIN CAPUL LIBERALILOR

Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD) nu are încredere în explicațiile date recent de președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, cu privire la întarzierile înregistrate în ceea ce privește acordarea unor avize necesare pentru începerea lucrărilor la drumurile adiacente podului peste Dunăre.

Mai exact, Boboc a spus că de la Comisia Europeană s-a cerut un studiu de impact pentru zonele de cuibărit ale unor păsări și că fără acesta CNAIR nu poate emite autorizația de construcție pentru drumurile adiacente podului de la Brăila. Potrivit lui Boboc, acest studiu trebuie făcut pe 4 anotimpuri și abia în luna decembrie va fi gata și va fi depus, pentru a se obține autorizația de mediu.

În plus, liberalul s-a declarat mirat că Tudose, ca și europarlamentar, nu știe aceste lucruri, „deși ar fi trebuit să le știe – și atunci mă întreb ce face pe la Bruxelles”.

Mihai Tudose a replicat astăzi: „Domnule, nu știu ce păsări zburătăcesc prin capetele lor, că nu sunt psiholog și nici psihiatru. Una la mână.

Doi la mână: Comisia Europeană, dacă face așa ceva – fiindcă până una alta, ei invocă un act pe care nu l-a văzut nimeni și sunt curios să văd și eu o dată  -, nu comunică Parlamentului aceste notificări, ci Guvernului. De asta am spus: domnul prim ministru Orban a cam fost pe aici (în vizită pe șantierul podului – n.r.), trebuia să știe. Ori habar n-avea când a fost – și atunci să-l întrebe Boboc pe șeful lui de partid de ce este incompetent și nu știe -, ori a venit târziu această notificare și iertați-mă, dar întreb de ce nu au făcut-o până acum.

Hai să presupunem totuși că există acea notificare despre cuibăritul nu știu cui pe un teren care este agricol și se lucrează pe el de 2-3 ori pe an; nu cuibărește nimeni. Avem o problemă acum cu umbra de la pod care pică peste ouăle coțofenei din capul PNL-iștilor…

Declarațiile politice ale lui Boboc, iertați-mă… un om care a făcut praf tot, pe ce a pus mâna… Haideți să nu mai comentăm, că îl facem mai celebru decât e. Știți că e o vorbă celebră: sunt unii oameni care merită răspunsuri, unii merită explicații și unii care chiar nu merită nimic. Boboc este unul dintre ei. Și cu gașca lui”.