TUDOSE: BRĂILA NU A AVUT PREFECT, CI DOAR UN CANDIDAT CARE A „JUCAT” POLITIC TOATE BUNELE ȘI RELELE PETRECUTE ÎN BRĂILA

Europarlamentarul brăilean Mihai Tudose (PSD), fost premier, îi cere actualului premier Ludovic Orban să îl schimbe din funcție pe prefectul Cătălin Boboc, în condițiile în care PNL-ul l-a desemnat oficial ca și candidat la funcția de președinte CJ și este evident că acesta este în campanie electorală.

Într-o scrisoare deschisă postată pe o rețea de socializare Tudose  afirmă că de la învestire și până în prezent Boboc a acționat politic, încercând să-și facă imagine în vederea alegerilor locale. În acest context, social-democratul îl întreabă pe Orban dacă nu crede că ar trebui să-l scutească pe Boboc „de greaua suferință pe care o încearcă în zădarnica strădanie de a fi Prefect”:

„-Domnule Prim-ministru Ludovic Orban

-Domnule Președinte PNL Ludovic Orban

Mă adresez Dvs. în dubla calitate de prim-ministru și președinte de partid, supunând atenției Dvs. problema Prefectului Județului Brăila.

De la învestire, nu a fost un secret pentru niciun brăilean că ocuparea funcției de Prefect al județului Brăila de către dl. Cătălin Boboc nu a reprezentat decât un mijloc de maximizare a vizibilității pentru o candidatură la locale și apoi la generale. Atunci, în 2019, situația poate «permitea». Dar apoi lucrurile s-au schimbat odată cu declanșarea pandemiei. Brăila nu a mai avut prefect, ci doar un candidat care a «jucat» politic toate bunele și relele petrecute în Brăila.

În loc de reuniuni ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență unde să se identifice problemele și apoi să se traseze responsabilități și să se implementeze soluții, nu asistăm de 5 luni decât la «comunicate», rare și acestea, și la postări pe facebook unde «Prefectul» stabilește vinovați și vinovății…

Azi aflăm din presa locală că «a vorbit cu colegii de la DSP pentru identificarea contacților cazurilor pozitive»…. Azi, 6 august…

Nu credeți domnule Prim-ministru că e un pic cam târziu?

Dacă tot a fost desemnat de către partidul pe care îl conduceți drept candidat la locale, nu credeți că Guvernul pe care, de asemenea, îl conduceți ar trebui să-l scutească pe dl. prefect de greaua suferință pe care o încearcă în zădarnica strădanie de a fi Prefect??? Îi faceți un bine și lui… faceți un bine și Brăilei!

Cu stimă, un brăilean!”.