TUDOSE: CA SI CRITERIU DE SELECTIE PENTRU MANAGERII DE SPITALE AS PUNE PROFESIONALISMUL, NU DACA AU SAU NU FUNCTIE IN PARTID

Deputatul PSD de Braila Mihai Tudose nu intelege de unde vine caracterul de urgenta al problemei legate de selectia managerilor de spitale, care a facut ca Guvernul Ciolos sa modifice legislatia in domeniu pe ultima suta de metri a mandatului, printr-o ordonanta de urgenta, adica fara a se trece prin Parlament noile reglementari. Mihai Tudose este de parere ca singura urgenta pentru premier si cabinetul sau era aceea legata de faptul ca lui Dacian Ciolos i se termina mandatul, ca acesta stie ca nu va ajunge din nou la conducerea Guvernului si de aceea, a introdus rapid niste criterii noi de selectie a managerilor de spital, pentru ca in urmatoarele 3 saptamani sa  mai puna niste clienti politici in functii, acum, cat inca mai poate face asta: ”Urgenta lor este generata de faptul ca simt ca pierd, ca se duc acasa si asa, ghici ce? Mai au 3 saptamani sa-si puna niste oameni, acolo unde mai pot”.

Informat ca scopul declarat al modificarilor respective este acela de combatere a nepotismului, deputatul PSD a comentat ironic: “O da! Da, da, asa este! Astia-s tipii aia care <<Noi nu facem politica, noi suntem curati>> si acum ghici ce? 90% dintre ei candideaza pe liste! Nu astia sunt? Combat ei nepotismul…”.

Intrebat daca, dincolo de aceste considerente, ca principiu, i se pare corect sa se impuna ca si criteriu pentru viitorii manageri de spital acela de a nu face parte din conducerea unui partid politic, Tudose a spus: “Ca si criteriu as pune profesionalismul respectivului candidat,da? Hai sa vorbim despre ce face pentru spital; in rest, ca face politica… de ce sa-i interzic eu sa faca politica? Chiar nu inteleg!”.