Tudose: Daca s-au gasit gandaci si igrasie la Spitalul Judetean, a doua zi trebuia sa plece managerul

6909

Presedintele PSD Braila, Mihai Tudose, declara ca nu are cunostinta de imaginile aparute in presa centrala si locala cu gandacii, igrasia si mizeria de la Sectia Pediatrie a Spitalului Judetean, dar daca situatia este reala, nu intelege de ce n-a fost deja schimbat din functie directorul unitatii respective. Tudose este de parere ca masura trebuia luata chiar a doua zi dupa aparitia acestor imagini, de catre presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, dat fiind ca spitalul amintit se afla in subordinea CJ: “In conditiile in care acest lucru exista, primul lucru care trebuie sa se intample este ca trebuie sa plece managerul. Ca un prim pas. Dupa ce pleaca, cu el in afara gardului, sa raspunda de chestia aia – ca al doilea pas. Si de-abia al treilea pas – pus pe cineva care sa remedieze situatia si sa nu se mai intample. Daca se intampla din nou, vedeti primii doi pasi. Nu se poate asa ceva!

Am sa vorbesc cu domnul presedinte Viorel Mortu si am sa-i spun si domnului ministru secretar de stat Iulian Francisk Chiriac si domnului ministrual Sanatatii, dar pana la urma, este vorba despre o chestie administrativa, care tine exact de domnul presedinte Mortu. Daca aceste lucruri exista, nu stiu de ce a doua zi nu s-a intamplat nimic cu directorul spitalului”.

Tudose a mai fost informat astazi de ziaristi si de alte probleme de la Spitalul Judetean, precum faptul ca sectia  ATI, desi este gata, nu este data in folosinta  si ca vreo cateva sute de paturi noi, care au fost cumparate de spital, ar fi tinute in depozit, fiindca directorul nu le da pe sectii.

“Ca si contributor la bugetul de asigurari de sanatate, pot si eu sa-l intreb pe reprezentantul Consiliului Judetean, care inteleg ca este seful administrativ al spitalului, de ce sunt niste lucruri acolo de care ma intrebati dvs. Si sunt doua variante: ori domnul presedinte Mortu nu este informat cu lucrurile astea, ori este informat. Daca nu este informat, am sa-l rog sa se informeze, daca este deja informat, o sa-l rog sa actioneze. Dar sunt cateva lucruri care pe mine ma deranjeaza, ca si contribuabil. Faptul ca sunt gandaci si mucegai la sectia Pediatrie  – este ultimul lucru care trebuie sa existe  intr-un spital, mai ales la Pediatrie, iar ce spuneti de echipamente care zac in nu stiu ce magazie, in loc sa fie folosite, mi se pare o crima”, a comentat seful PSD Braila, Mihai Tudose.