Tudose: Dupa vizita presei la Spitalul Judetean, m-au sunat 7 oameni care inainte nu-mi raspundeau la telefon

P1090943

Presedintele PSD Braila, Mihai Tudose, a salutat “descinderea” de saptamana trecuta a presei locale, insotita de secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Iulian Francisk Chiriac, la Spitalul Judetean. Tudose a spus ca sustine astfel de actiuni, cu vizite inopinate ale presei locale la toate spitalele din Braila, fiindca unitatile respective functioneaza din bani publici, iar conducatorii lor trebuie sa dea socoteala de modul in care le administreaza: “Din puntul meu de vedere, e sustinere totala pentru asemenea actiuni, pentru ca se cheltuiesc o multime de bani de la buget si de la administratia publica locala, in sensul ca sunt dati bani si poate ca nu toti se regasesc in masura in care ar trebui, cum ar trebui si unde ar trebui”.

Tudose a mai precizat ca dupa vizita presei la Spitalul Judetean, de saptamana trecuta, a fost sunat in mai multe randuri de diverse persoane din unitatea amintita, care in urma cu ceva timp nici nu-i raspundeau la telefon: “Eu sunt pentru o toleranta mai scazuta in zona asta, pentru ca efectele sunt extraordinar de negative, atat in ceea ce priveste partea de sanatate, dar si in ceea ce priveste starea de spirit a populatiei, nivelul de incredere in sistem. Am inteles ca sunt niste paturi prin niste subsoluri, asistenta medicala e, dar nu e… Daca isi face cineva spital propriu, e altceva – dar chiar si atunci, tot e obligat sa se conformeze unor standarde. Dar cand lucreaza pe bani publici si se crede ca spitalul e mostenire de la bunica, e o problema.

Ceea ce este foarte interesant este ca 7 oameni din Spitalul Judetean care atunci cand, din pacate, am mai avut nevoie, nici nu-mi raspundeau la telefon, in urma <<controlului>>, m-au sunat de cateva ori saptamana asta. Evident ca nu le-am raspuns, dar m-au sunat – Iugulescu fiind una dintre acele persoane. Au inceput sa sune, ceea ce inseamna ca actiunea a dat roade. Ii anunt pe aceasta cale ca eu continui sa nu le raspund…”.