Tudose: E “o saptamana de cumparaturi” pentru PNL, care incearca sa intoarca rezultatul votului la CJ Braila

aa2

Vicepresedintele PSD Mihai Tudose considera ca intarzierea depunerii documentelor care certifica modul in care au cheltuit banii liberalii in campania electorala – care are ca efect intarzierea investirii primarilor si a formarii consiliilor locale si a Consiliului Judetean, la Braila – are un scop politic foarte clar. Tudose a explicat astazi ca liberalii au iesit in aceste zile “la cumparaturi” de voturi ale consilierilor care au fost alesi, in speranta sa faca majoritatea in Consiliul Judetean. Liderul PSD a precizat ca are informatii ca intr-o recenta sedinta a conducerii PNL Braila, exact acesta a fost expresia folosita: “Mai e o saptamana de cumparaturi”.

“Nu e vorba, dupa parerea mea, de o incapacitate tehnica, mai mult decat incapacitatea generala a liberalilor, ci de o tragere de timp de la nivel central – presedinta partidului, doamna Gorghiu, le-a mai dat o saptamana de … stiu eu… supravietuire, tinere pe aparate, fiindca in momentul in care depun raportul financiar si se constituie consiliile judetene, atunci va fi vizibila si proportia clara si forta adevarata a PNL, lucru care va veni cumva in contradictie cu declaratiile privind <<cea mai mare victorie, istorica, a PNL>>.

Ca sa citez dintr-un discurs de la Braila, de la o sedinta recenta a PNL, <<mai e o saptamana de cumparaturi>>, asa inteleg ca a fost indemnul catre PNL-istii locali, sperand sa intoarca niste optiuni de coalizare, de coagulare in jurul PSD-ului – adica o chestie foarte democratica, ceva de genul PSD a castigat alegerile, hai sa vedem cum facem noi sa intoarcem, prin <<cumparaturi>>, rezultatul votului. Noi avem incredere in partenerii cu care am discutat, sunt oameni seriosi, odata ce au spus ceva – unii chiar au semnat un fel agreement pe proiecte – nu cred ca se vor intoarce. Dar PNL-ul spera ca se va mai intampla vreo minune saptamana asta si sa iasa cumva altfel. Asta e explicatia pragmatica a nedepunerii documentelor finaciare si a tragerii de timp pana la data de 20 -21 iunie, din partea PNL”.

Precizam ca potrivit legii, in cel mult 15 zile de la data alegerilor trebuie depus raportul financiar pentru perioada de campanie, iar in cazul in care nu se intampla acest lucru, partidul respectiv isi pierde mandatele castigate, acestea fiind redistribuite.