TUDOSE: “IPOCRIZIE SI MINCIUNA LA PSDRAGNEA”, CU PRIVIRE LA PIERDERILE PRODUSE DE INTARZIEREA PROMULGARII BUGETULUI DE STAT PENTRU 2019

Deputatul brailean Mihai Tudose (Pro Romania, fost PSD) considera „o ipocrizie” comentariile postate astazi pe site-ul PSD, cu privire la faptul ca in fiecare zi, valoarea medie a investitiilor intarziate in Romania este de 20 milioane euro, ca urmare a faptului ca presedintele Klaus Iohannis nu a promulgat inca Legea Bugetului de stat pentru anul 2019.

Mai exact, in postarea respectiva se sustine ca “IN FIECARE ZI SE AMANA CONSTRUCTIA A CATE 40 DE NOI CRESE SAU GRADINITE! De ce? Atat ne costa toana lui Iohannis de a bloca bugetul de stat. Guvernul a alocat pentru 2019 circa 5 miliarde euro pentru investitii noi. Acestea insa nu pot fi demarate pentru ca Iohannis pune bete-n roate guvernarii PSD.
Este primul presedinte al Romaniei care contesta bugetul propriei tari la Curtea Constitutionala. Asta inseamna ca in fiecare zi lucratoare din 2019 care trece fara buget adoptat, valoarea medie a investitiilor intarziate in Romania este de 20 milioane euro! Dar pe Iohannis nu il intereseaza investitiile si economia, ci doar campania sa electorala!”.

Tudose a comentat ca daca tot fac astfel de calcule, PSD-istii ar trebui sa socoteasca si care este valoarea pierderilor ca urmare a faptului ca ei au intarziat cu cateva luni prezentarea proiectului de buget in Parlament, spre adoptare: “Despre ipocrizie… Si minciuna. PSD a postat pe site-ul propriu ca e jale. Ca Presedintele nu a promulgat bugetul si ca Romania pierde zilnic 20 milioane de euro din cauza aceasta. Presupunem ca e corect (cu toate ca nu e). Dar daca e corect ceea ce zice PSDragnea, putem sa intrebam cine plateste cele 900 de milioane de euro aferente intarzierii prezentarii si adoptarii? Fiindca bugetul a fost adoptat pe 15 februarie. Deci poate ne spune PSDragnea cum e cu cele 900 de milioane de euro……”.