TUDOSE: PREMIERUL ORBAN A VENIT LA BRĂILA ȘI A MINȚIT ÎNCONTINUU. PENIBILUL VIZITEI ÎN JUDEȚUL BRĂILA A CULMINAT LA IANCA, UNDE OAMENILOR LI S-A SPUS CĂ ORBAN NU A FĂCUT PIPI LA IANCA, CI LA ȘUȚU

„Unii dintre adversarii noștri politici au excelat în a fi măgari în campania electorală, cu toate că se recomandă ca fiind alte animale, nu măgari” – este declarația europarlamentarul Mihai Tudose, (PSD), făcută astăzi, în ultima zi de campanie electorală.

Tudose a vorbit în cadrul unei conferințe de presa despre ce „au înghițit” social-democrații „din partea unora dintre adversari; nu toți au fost măgari în campanie, unii au excelat, cu toate că se recomandă ca fiind alte animale, nu măgari. Dar ca orice chestie, e și un sfârșit; este ultima zi de campanie. Așteptăm cu interes duminică să iasă oamenii la vot și luni va fi momentul adevărului, când vedem cine a învins – munca, cinstea și adevărul sau minciuna sfruntată, jignirile, inconștiența unora dintre contracandidați.

Eu am să mă refer doar la penibilul situației în care primul ministru Orban a venit la Brăila și a mințit încontinuu, mințind că nu a primit de la municipiul Brăila solicitare pentru finanțare la rectificarea bugetară, mințind și cu podul, că atunci când era el ministru al Transporturilor, el a vrut – frate, dacă ai vrut, de ce n-ai făcut-o, că ai fost chiar ministrul Transporturilor? –, mințind până și prin faptul că garantează pentru cei pe care-i recomandă (candidații Cătălin Boboc și Lucian Căprariu – n.r.). Probabil că a avut o discuție despre bănci și alte chestii, despre creditori și a zis el că e bine să folosească cuvântul «garantat» lângă Boboc… A zis că cei pentru care garantează sunt oameni de treabă. Și aici, de asemenea, a mințit.

Penibilul a culminat cu ultima, închiderea de «campanie electorală» – spun «campanie electorală» pentru că a fost orice, numai campanie electorală nu – la Ianca, unde au considerat că cei 100 de oameni care au venit acolo aduși din 3 comune cu autocarul trebuiau să știe unde a făcut domnul prim ministru pipi și că nu a făcut pipi la Ianca, a făcut pipi la Șuțu. E o chestie majoră…

Asta e…. În fapt, și în campanie, și în toată activitatea de până acum, au cam făcut… ce  v-am spus pe noi, pe toți, pe România și au de gând s-o facă și de aici înainte, dacă românii nu-i opresc prin vot”.