UDATE: La pomana s-au intoxicat circa 20 de persoane, insa doar 14 au ajuns la spital

Image31  Image22

De la pomana, la spital. Cateva zeci de persoane din comuna Tufesti s-au adunat azi la pomana de 3 zile a fetitei de 7 ani care a murit lovita de un sofer aflat in stare de ebrietate, ce a pierdut controlul volanului. Potrivit satenilor la masa au fost servite mai multe alimente preparate in casa, de catre gazda, precum si salam cumparat de la magazinul din sat. Dupa ce au plecat acasa, circa 20 dintre meseni s-au simtit rau, iar unii dintre ei, care erau in stare mai grava, s-au dus la medicul de familie, care si-a dat seama imediat ca este vorba despre o toxiinfectie alimentara. Cum oamenii se simteau tot mai rau, iar numarul lor se inmultea si cei mai multi erau copii, medicul a sunat la 112 si a chemat Salvarea. Doua ambulante sosite la fata locului au preluat 8 copii si 6 adulti, care au fost transportati la Spitalul Judetean de Urgenta din Braila, iar unii dintre ei au avut nevoie de perfuzii.

Cand au ajuns la spital, adultii ne-au spus ca banuiesc ca li s-a facut rau de la salam.Oamenii acuzau senzatii de ameteala si varsaturi si abia se tineau pe picioare. Cu totii au declarat insa ca nu acuza cu nimic familia care a facut pomana si ca nu este vina acesteia ca alimentele pe care le-au cumparat erau alterate.

Vecinii familiei gazda spun ca s-au speriat, cand au vazut cata lume s-a simtit rau dupa pomana si cum se umplu ambulantele cu copii. Ei ne-au povestit ca au fost mai multi cei carora li s-a facut rau, insa unii dintre ei, oameni in toata firea, nu au mai mers la medic, ci au preferat sa ramana acasa, in speranta ca isi vor reveni.

Proprietarii magazinului de unde a fost cumparat salamul sustin ca acesta era proaspat adus si era inca in termenul de garantie. Ei ne-au declarat  ca salamul expira abia la mijlocul lunii iulie. Mai mult, patronii ne-au spus ca nu au avut niciodata probleme cu preparatele din carne pe care le cumpara de la firma respectiva si au cerut sa se faca o ancheta, pentru a se stabili clar ce aliment le-a facut rau oamenilor, pentru ca asupra magazinului lor sa nu mai planeze nicio umbra de indoiala.