Un fost primar al comunei Chiscani anunță că începe să strângă semnături pentru demiterea președintelui CJ Brăila și a primarului municipiului. Motivul: prețul exagerat al apei potabile

Ioan Crăciun, fost primar al comunei Chiscani, anunță că va demara „o procedură democratică de strângere de semnături” pentru demiterea președintelui Consiliului Județean, Francisk Iulian Chiriac și a primarului municipiului Brăila, „care sunt principalii vinovați pentru prețul excesiv al apei potabile în județul Brăila”.

Crăciun spune că va iniția această acțiune în calitate de simplu cetățean, neavând nicio coloratură politică și că va strânge semnături pe stradă, în municipiu, de la cetățenii care sunt nemulțumiți de prețul apei potabile, care este cel mai mare din țară.

În opinia sa, Chiriac – care este și președintele Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Dunărea Brăila – și Dragomir – care este vicepreședinte al ADI Dunărea – nu sunt singurii vinovați pentru prețul exagerat al apei potabile din județ, dar sunt cei care au cea mai mare vină: „Pentru acest preț exagerat de mare sunt vinovați toți  consilierii județeni, toți consilierii municipali, toți primarii din județ și toți consilierii locali, indiferent de culoare politică, pentru că au votat prețul apei.

Voi iniția acest demers și voi aduce oamenii lângă mine, ca să-i demitem pe Chiriac și Dragomir.

Am de gând să strângă semnături în principal din municipiu. O să iau aprobare din partea autorităților și o să merg în stradă să strâng semnături. Cred că în două săptămâni încep acest demers, că mai e puțin și vin alegerile prezidențiale și parlamentare”.

Crăciun a precizat că pornește acest demers în calitate de simplu cetățean, nu de membru al vreunui partid și a completat că face acest lucru abia acum pentru că „a așteptat să vadă dacă nu se simt domnii primari, domnii consilieri județeni, domnii consilieri municipali. Dar dacă nesimțirea tronează, ce să fac? Acum chiar încep să strâng semnături”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns