Un grup de investitori italieni și argentinieni a preluat Fotbal Club 1919 Dacia Unirea Brăila. Noul președinte al clubului este Renato Favero. Intenția declarată: crearea la Brăila a unei Academii de fotbal în care să fie crescuți fotbaliști (fete și băieți) din toată lumea

Vești bune dinspre Asociația “Fotbal Club 1919  Dacia Unirea Brăila”: noul președinte al clubului este Renato Favero, reprezentantul unui grup de investitori italieni și argentinieni, a cărui carte de vizită este una impresionantă în domeniul sportiv: a început ca fotbalist, a continuat ca director sportiv al cluburilor  Padova, Venezia, Treviso, Messina și mai apoi a devenit scouter al cluburilor Genoa, Sampdoria, Olhanense, Atlético de Madrid. În decursul timpului acesta a promovat în fotbalul mare jucători importanți, precum: Lavezzi, Diego Milito, Luca Toni, Samir Handanovici, Borriello, Rocchi, etc.

Prima decizie luata de noul președinte al clubului a fost numirea lui Gianluca Pavanelo în funcția de director tehnic al clubului brăilean.

Pavanelo este licentiat UEFA PRO și a activat mai întâi ca antrenor de portari la cluburi precum Veneția, Steaua Rosie Belgrad, Kayserspor, Jahra Kuweit, Zilina Slovenia, Chornomorets Odesa, apoi ca director sportiv la ASD Lusitano (Portugalia) și mai apoi ca agent scouting al clubului FC Porto.

Noul Consilul Director al Asociației  “FOTBAL CLUB 1919  DACIA UNIREA BRĂILA” are următoarea componență: Renato Favero – președinte; Vasile Popa – vicepreședinte; Luca Bocchi – membru.

Noul conducere a clubului brăilean s-a întâlnit astăzi cu presa și și-a prezentat principalul proiect, care va fi și afacerea propriu-zisă: crearea la Brăila a unei Academii de fotbal în care să fie atrași și antrenați copii talentați (băieți și fete) din toată lumea, care mai apoi să ajungă să joace la cluburi importante.

Președintele Renato Favero a declarat că atunci când el și partenerii săi au luat decizia de a prelua un club, pentru a-l transforma într-o pepinieră de fotbaliști, a văzut mai multe cluburi din lume, până să-și îndrepte atenția către România, dar n-a simțit în cazul niciunuia că ar fi potrivit pentru ceea ce caută el. Ca urmare a sugestiilor unui cunoscut – un român care activa în Italia, în domeniul sportiv -, a ajuns să ia în calcul România și Dacia Unirea Brăila. El a explicat că s-a interesat înainte de toate despre acest club, despre istoria lui, despre situația lui actuală, despre orașul Brăila, iar când a venit aici, a văzut situația la fața locului și a discutat cu reprezentanții Daciei Unirea, a simțit că a găsit ceea ce căuta.

Favero a precizat că Academia de fotbal va oferi cursuri gratis, iar copiii vor fi selectați de la vârste de la 7-8 ani și chiar mai mici, vicepreședintele Popa precizând că „fotbalul începe de la 5 ani”.

În plus, Favero a spus că speră să găsească antrenori chiar din rândul foștilor fotbaliști, inclusiv dintre fostele glorii ale Daciei Unirea și i-a invitat pe toți cei care sunt interesați în acest sens să se alăture Daciei Unirea, pentru a se ocupa de viitorii fotbaliști.

Noul președinte a declarat că salvarea echipei actuale a Daciei Unirea reprezintă o prioritate pentru el și pentru colaboratorii săi și a explicat că intenționează să aducă într-un timp scurt câțiva tineri jucători, iar echipa va avea alt suflu în a doua parte a campionatului.