Un lift de la Spitalul Clinic Județean Brăila s-a blocat la etajul I, cu mai multe persoane în interior. Președintele CA al spitalului, Viorel Botea: „Liftul a fost coborât printr-o alunecare controlată la subsol. O femeie a acuzat dureri de coloană”

Un lift de la Spitalul Clinic Județean Brăila s-a blocat ieri după-amiază la etajul I, cu mai multe persoane înăuntru.

În contextul în care potrivit unor informații lansate în spațiul public, liftul s-ar fi prăbușit de la etajul I, am cerut informații pe această temă președintelui Consiliului de Administrației al Spitalului,  Viorel Botea.

Acesta ne-a declarat că nu a fost vorba despre o prăbușire a liftului, ci despre o coborâre controlată, făcută de specialiștii veniți la fața locului: „Ieri, la ora 17, liftul de la Internări s-a blocat cu aparținători la etajul I. A fost anunțat imediat ISCIR și IFMA, care au trimis echipe la fața locului și de asemenea, a venit tot personalul administrativ din spital care se ocupă de activitățile de acest gen.

S-a realizat o alunecare controlată până la subsol și acolo au fost scoase toate persoanele. O femeie, liftiera, a acuzat dureri de coloană și a fost dusă pentru investigații medicale. Din informațiile pe care le-am obținut astăzi,  femeia este în afara oricărui pericol.

Precizez că liftul este autorizat, are toate reparațiile făcute la zi, are mentenența făcută. Mâine se va prezenta o expertiză pe această temă și se va încheia un raport”.