Un nou transfer la HC Dunărea Brăila: Ruth João vine din Franța

HC Dunărea Brăila anunță un nou transfer realizat: Ruth João (23 de ani), de origine angoleză, a semnat contract pe două sezoane.

Printre performanțele jucătoarei se numără și participarea cu echipa națională a Angolei la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din 2019. Ruth vine prin transfer din Franța, de la Paris 92, echipă care activează în prima ligă a handbalului feminin francez din 2010.

”Sunt foarte fericită pentru oportunitatea de a mă alătura echipei Dunărea Brăila sezonul viitor. După Liga Campionilor în Kastamonu și Liga Butagaz Energie cu Paris 92, sunt entuziasmată să descopăr campionatul romanesc și să mă reîntâlnesc cu fostul meu antrenor Morten Soubak. Clubul a adus laolaltă o echipă foarte puternică pentru sezonul ce urmează și abia aștept să fac parte din ea și să cunosc atât membrii clubului, cât și suporterii” a declarat Ruth.

”Ne pregătim intens pentru următorul sezon competițional. Timpul trece repede și ne dorim să formăm o echipă mult mai puternică. Ruth are 1,85 m și cu siguranță va fi decisivă în atac și în special în apărare, iar calitățile acesteia vor face ca jocul echipei noastre să fie cât mai creativ”, a declarat vicepreședintele HC Dunărea Brăila, Marian Jinca.

Conform regulamentul Federației Române de Handbal, jucătoarea va activa în cadrul clubului brăilean din vară.