Un parc de nota 10, amenajat cu fonduri europene pe terenul din spatele Muzeului Brăilei

Terenul din spatele Muzeului Brăila „Carol I” (Calea Galați nr. 2), care a constituit în 2017 subiectul unor discuții aprinse în spațiul public, ca urmare a faptului că era râvnit și de Municipalitate, dar și de interlopul Marian Dănuț Soare, va deveni un parc cu un aspect deosebit. Discuțiile la momentul respectiv au pornit de la faptul că Primăria a renunțat inițial la dreptul de preempțiune asupra terenului amintit, în suprafață de 1326 mp, astfel că proprietarul a semnat un antecontract cu familia Soare, însă mai apoi Municipalitatea s-a răzgândit și a decis să cumpere terenul.

În august 2017 subiectul a stârnit vii controverse într-o ședință a CLM Brăila, când consilierii municipali și-au aruncat reciproc acuzații de tot felul, iar proiectul de hotărâre privind achiziția terenului respectiv a căzut la vot. În septembrie 2017 primarul Marian Dragomir a anunțat că Soare și-a retras oferta, astfel încât terenul poate fi cumpărat de Municipalitate fără posibilele complicații juridice despre care s-a vorbit anterior. CLM Brăila a aprobat în final ca terenul să fie achiziționat cu 165.000 euro și s-a efectuat tranzacția.

Edilul șef a dat în această săptămână câteva detalii cu privire la proiectul  de amenajare a unui parc pe terenul respectiv, care va fi realizat pe fonduri europene și a precizat că finanțarea include și banii plătiți pentru achiziționarea terenului. Mai exact, Dragomir a afirmat că „Primăria Brăila a primit deja banii plătiți pentru achiziția terenului”. În plus, primarul a prezentat și câteva imagini care arată modul în care va fi amenjat parcul respectiv. Dragomir a mai spus că a fost desemnată firma care se va ocupa de amenajarea parcului și că aceasta caută în prezent oferte pentru realizarea structurilor din lemn care vor fi amplasate în zonă.