Un tânăr aflat în Centrul de Detenție Tichilești a luat la Bac media 9,38. Reprezentanții Centrului au avut mari probleme în a găsi un liceu care să accepte să-l înscrie, ca să poată da Bacalaureatul

Nota 10 la disciplina Matematică, nota 9,40 la disciplina Limba și literatura română și 8,75 la Fizică – sunt rezultatele obținute la Bacalaureat de un elev de la Centrul de Detenție Brăila – Tichilești. Tânărul a a promovat Bacalaureatul cu media 9,38.

Reprezentanții Centrului de Detenție declară că au avut de înfruntat niște obstacole pentru a-l înscrie pe acest tânăr ce execute o măsură educativă privativă de libertate la o unitate de învățământ, însă în final, au reușit să facă asta și să-l ajute să dea Bacul: „Educația reprezintă pilonul devenirii ființei umane. Etapele de vârstă se încadrează în diferite perioade ale școlarității: primar, gimnazial, liceal, universitar, postuniversitar. Fiecare etapă de școlarizare se încheie cu probe de evaluare, cu examene de absolvire. Unul dintre acestea este și Examenul Național de Bacalaureat, care le este cunoscut liceenilor ca fiind «examenul maturității».

În anul școlar 2023-2024, sectorul Reintegrare Socială al Centrului de Detenție a gestionat un nou protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila, prin sprijinul doamnei inspector școlar pentru învățământ special Vasilica Vargă și Grupul Școlar «C. D. Nenițescu» Brăila. Scopul protocolului a fost includerea în clasa a XII-a, profil «Științele naturii» a unui tânăr aflat în executarea unei măsuri educative privative de libertate, ulterior încercărilor de înscriere în alte unități de învățământ, însă fără succes, din motive care au la bază anumite prejudecăți, convingeri eronate în defavoarea obiectivității, a oferirii de șanse, a acceptării, a umanismului.

În calitate de coordonator de sector, am avut mai multe provocări de înfruntat în acest sens, dar am găsit oameni de calitate, implicați, deschiși și toleranți, în rândul corpului profesoral al unității de învățământ anterior menționate care ne-au acceptat și nu au greșit.

Astăzi ( ieri- n.r.), 8.07.2024, în urma afișării rezultatelor la examenul de Bacalaureat, elevul nostru, prin efortul propriu, susținut și de sprijinul doamnei profesor de matematica Anișoara Tacciu, a obținut rezultate foarte bune: nota 10 la disciplina Matematică, nota 9.40 la disciplina Limba și literatura română și 8.75 la disciplina Fizică, obținând ca medie de examen 9.38.

Mulțumim pe această cale conducerii IȘJ Brăila, conducerii unității de învățământ, prof. Mușat Angelica precum și doamnei prof. Tacciu Anișoara, de la Școala Gimnazială Specială Tichilești, pentru implicarea necondiționată și pentru calitatea profesional-umană de care au dat dovadă în toată această perioadă”.

(sursă foto – Facebook Centrul de Detenție Brăila – Tichilești)

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns