UPDATE Crima din Vidin: Victima si agresorul se batusera cu cateva ore inainte de tragedie

1210499637_10202130366076351_93024143_o

Pe masura ce trec orele, apar  noi amanunte in cazul crimei petrecute azi noapte, in cartierul Vidin, din municipiul Braila. Din primele cercetari, se pare ca cei doi tineri implicati in tragedie s-au batut chiar cu cateva ore inainte de a avea loc crima. Mai exact, in jurul orei 19.00, la cateva scari distanta de locul in care s-a petrecut nenorocirea, mai multi tineri, printre care se pare ca s-ar fi aflat si victima, Ionut Cabat (22 de ani), dar si agresorul, Iulian Craescu, zis Neamtu (25 de ani), s-ar fi luat la bataie in plina strada, apoi ar fi spart geamul balconului unui apartament (foto 3).

Cateva ore mai tarziu, intr-o scara alaturata celei in care s-a petrecut crima, se pare ca acelasi grup de tineri a pornit un nou scandal, iar acolo au spart geamul avizierului. Dupa aceasta altercatie, gasca s-a “spart” si fiecare s-a dus la casa lui. Atunci  Ionut Cabat (foto 1) ar fi decis sa isi regleze conturile cu vecinul sau, Iulian Craescu (foto 2), care locuia la parter, pe aceeasi scara. Furios, tanarul de 22 de ani, cunoscut de altfel prin cartier ca scandalagiu si bataus si avand „la activ” o condamnare pentru agresiune, a luat un cutit si a coborat de la etajul doi, unde locuia, la vecinul sau de 25 de ani. Din nefericire pentru el, vecinul, Iulian, s-a dovedit mai puternic si dupa o lupta intre ei, acesta a pus stapanire pe cutit si si-a injunghiat amicul de mai multe ori. Moartea victimei a survenit aproape imediat. Cand si-a dat seama ce a facut, Iulian s-a facut nevazut si a luat cu el si arma crimei, iar politistii il cauta si la aceasta ora.

Daca despre cel decedat, vecinii spun ca era o persoana periculoasa, despre agresor ei au numai cuvinte de lauda. Ei spun ca Iulian era retras si respectuos si ca ii ajuta de cate ori aveau nevoie. Asta, in ciuda faptului ca Iulian Craescu facuse inchisoare. El fusese eliberat conditionat din Penitenciarul Galati, in luna ianuarie 2014, dupa ce fusese condamnat la inceputului anului 2012 la o pedeapsa de 1 an si 9 luni de inchisoare, pentru privare de libertate. In 2009, Craescu, impreuna cu un alt brailean, l-au amenintat si santajat pe un tanar, cei doi fiind prinsi in flagrant de politisti, in timp ce primeau o suma de bani de la cel santajat. Doi ani mai tarziu, „Neamtu”, alaturi de alti 3 barbati, a provocat un scandal intr-o pizzerie din oras, lovind mai multe persoane cu sticle, pahare si scaune.