UPDATE Stancu, la tribunal: In viata trebuie sa te obisnuiesti cu de toate!

Image2

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost adus in urma cu putine minute la Tribunalul Galati, unde va fi prezentat in fata instantei, dupa o noapte petrecuta in arest. Acesta a fost ridicat ieri dimineata de mascati si dupa perchezitii facute atat la domiciliul sau, cat si la sediul institutiei pe care o conduce, a fost adus cu duba la audieri, la sediul DNA Galati. Gheorghe Bunea Stancu  este acuzat ca in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, in perioada 2009-2010, a atribuit in mod ilegal mai multe contracte de  unor firme la care era actionar sau pe care le controla, prin apropiati de-ai sai. Acuzatiile, in cazul sau, sunt de abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese. Prejudiciul estimat  de anchetatori in acest caz ar fi de circa 3 milioane lei.

Intrebat de presa cum a fost noaptea petrecuta in rest, Stancu a declarat: „In viata trebuie sa te obisnuiesti cu de toate!”.

Alaturi de seful Consiliului Judetean Braila au petrecut noaptea, in arest, si vicepresedintele Florin Mija, care a fost in comisiile de licitatie, cand s-au atribuit  contractele respective, precum si Ghiocel Nicolae Moisiu, functionarul care se ocupa de achizitii publice la vremea respectiva.