UTILAJELE DE DESZAPEZIRE NU AU VOIE SA TRACTEZE MASINILE PARCATE NEREGULAMENTAR. MUNCITORII TREBUIE SA ANUNTE POLITIA RUTIERA

Primaria Brailei se pregateste pentru iarna si a stabilit deja planul de actiune, precum si responsabilii, in caz de ninsori  sau polei. Dincolo de modul in care se va actiona pentru deszapezire sau pentru imprastirea de material antiderapant pe strazi, in caz de polei, s-a stabilit si unde va fi transportata zapada adunata din oras. Astfel, potrivit planului Municipalitatii, “zapada depozitata temporar dupa efectuarea degajarii acesteia de pe carosabil va fi incarcata si transportata la locatiile stabilite: trecere bac Stanca, perimetrul II Zona Libera, str. Malul Dunarii – Telbra, zona de umplutura – Romanel, Sos. Baldovinesti – pasaj CFR, fostul depozit de matriale inerte – Soseaua dig, poligon Vulpea. Prioritatile vor fi stabilite tinand seama de zonele depresionare din municipiu, santierele in lucru, zonele necanalizate, dar si de asigurarea fluidizarii circulatiei  in zonele aglomerate din municipiu”.

De asemenea, firmele care se vor ocupa de deszapezire si-au instruit angajatii sa nu foloseasca utilajele pe care lucreaza pentru tractarea masinilor parcate intr-un mod care le blocheaza accesul, ci sa anunte Politia Rutiera, care urmeaza sa ia masurile legale: ”Se interzice tractarea de catre utilajele de deszapezire a vehiculelor parcate neregulamentar sau care impiedica desfasurarea operatiunilor. Dispeceratul va comunica Serviciului Politiei Rutiere locul stationarii, precum si numarul de inmatriculare, in vederea aplicarii prevederilor OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice”.

In plus, Primaria a stabilit ca pe perioadele in care orasul este ingropat sub zapada, Politia Locala sa actioneze cu cel putin 10 patrule, astfel incat sa ajute la fluidizarea circulatiei: “In timpul actiunilor de deszapezire, Politia Locala va asigura fluidizarea traficului si sprijinul operatorilor de deszapezire. Totodata, pentru inlaturarea in timp util a efectelor ninsorilor, respectiv pentru deplasarea in bune conditii a cetatenilor, Politia Locala va actiona cu un efectiv de 10 patrule, ce poate fi majorat, in functie de solicitarile existente la momentul respectiv”.